Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Folkkäre skådespelaren Svante Grundberg död – blev 75 år gammal

- 28/04/2019, 19:57 -

Skådespelaren Svante Grundberg, känd från filmerna "Sällskapsresan" och "Göta kanal" samt succéserien "Nattsudd", är död. Tv-profilen blev 75 år gammal.

Han var skådespelare, författare, regissör och ståuppkomiker. Många har sett honom i Sällskapsresan och Göta kanal, men där flest personer känner igen honom från är tv-programmet "Nattsudd" som sändes mellan 1985 och 1991.

Där ägnade programledarna Svante Grundberg och Björn Wallde programtiden åt att sitta hemma och dricka, röka, prata och visa utdrag från gamla filmer.

"Man är lite i chock"

Under helgen hittades Svante Grundberg död i sin lägenhet. Den folkkäre skådespelarens bortgång bekräftades på söndagskvällen av hans bror Lars Abelin.

– Man är lite i chock fortfarande. Men att han är saknad är självklart. Inte bara av familjen utan av alla som har uppskattat honom, säger Abelin till Nöjesbladet.

Dödsorsaken är fortfarande oklar.

Har du sett sällskapsresan?