Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Magdalena Graaf svarar på hårda kroppshånet: "Gör mig ledsen"

- 29/04/2019, 12:23

Magdalena Graaf kallas "för smal" efter att hon gått ner 14 kilo i vikt. Nu svarar Magdalena på kritiken. "Det gör mig faktiskt lite ledsen. Varför ska vi kvinnor ALLTID ha åsikter om andra människors kroppar", skriver hon.

Det var i höstas som Magdalena Graaf, 43, åkte iväg på en fyra veckor lång hälsoresa till Thailand. Magdalena behövde få bearbeta sorgen efter att hon år 2014 förlorade sin son Isak.

"Tack älskade familj som lägger era egna ”måsten” åt sidan och låter mig få bli hel, fri och göra detta. Sörja, bearbeta och bli den bästa mamman och vännen i världen. Tack för att ni inte lägger skuld eller dåligt samvete på mig. Tack för att ni förstår och älskar mig. (Jag kommer inte glömma det)", skrev Magdalena i sin blogg.

En bonus på resan var att Magdalena även la om sin kost och träning. I oktober 2018 var Magdalena med i Söndagsintervjun i P1. Då berättade hon att hon under tiden i Thailand fick dricka "fruktansvärt äckliga" juicer. 

Hon gick ner 14 kilo under resan, och när hon kom hem var det med en stark hälsa. Tidigare hade hon haft värk i höfter och hälsporre, men smärtan var som bortblåst efter att hon lagt till de nya rutinerna i vardagen.

Magdalena Graaf
Magdalena Graaf svarar nu på kroppshånen. Bildkälla: Instagram/graafmagdalena

Nu berättar Magdalena i sin blogg att hon får gnälliga kommentarer från vissa läsare som menar att hon är "för smal".

"Det gör mig faktiskt lite ledsen. Varför ska vi kvinnor ALLTID ha åsikter om andra människors kroppar. För fet, för smal, för tråkig, för slampig. Varför är det mer ok att skriva att jag eller någon annan ser ut som ett benrangel, ÄN att skriva att någon är fet?", skriver hon och fortsätter:

"Varför ens tycka?Jag är OERHÖRT stolt över mig själv, som tränar, äter regelbundet och har dragit ner på skitmat och socker", skriver Magdalena.

Magdalena Graaf
Magdalena Graaf på gymmet. Bildkälla: Instagram/graafmagdalena

I kommentarsfältet stöttar läsarna nu Magdalena med stärkande ord:

"Du är jättefin! Det viktigaste är hur DU mår. Andra är bara avundsjuka"

"Kanske är det så att folk bara bryr sig om hur du mår? Vet inte. Hur som är du jättefin hur du än ser ut!"

"Du ska vara så stolt över dig!"

"Du ser smashing ut!".