Laila Bagge talar ut om misshandeln hon utsattes för.
Laila Bagge talar ut om misshandeln hon utsattes för. - Foto: Stella Pictures

Laila Bagge öppnar upp om exets misshandel: "Tog stryptag"

I podcasten Roger & Laila avslöjar Laila Bagge att hon blev misshandlad av sin före detta pojkvän. "Jag var livrädd", säger hon i programmet.


I podden "Roger & Laila" berättar Laila Bagge, 46, om att hennes ex-pojkvän utsatte henne för fysisk och psykisk misshandel. Detta ska ha skett precis innan låtskrivaren och artisten blev offentlig. Nu ångrar Bagge att hon aldrig gjorde en anmälan.

– Jag har tänkt på det sedan metoo sattes igång, att jag skulle gjort en anmälan. Men på grund av att jag var rädd så gjorde jag inte det.

– Jag var livrädd. Att han skulle komma efter mig, säger Bagge.

Tystade ned det för karriärens skull

Laila Bagge var nära att få ett nytt jobb som skulle innebära att hon skulle bli en offentlig person. Det gjorde att hon inte ville anmäla personen för att det skulle bli en utdragen process.

–– Just då var jag på väg in i en offentlighet. Sen vet jag att det tar x antal år innan man hamnar i en rättegång. Så man kunde ju räkna ut med arslet att det hade stått överallt i så fall och det var en smäll som jag inte var beredd att ta då, säger hon.

Laile Bagge misshandlades av sitt ex. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Fysisk och psykisk misshandel

Låtskrivaren beskriver misshandeln som både fysisk och psykisk. Han kunde bland annat ta stryptag och trycka upp henne mot väggen. Dessutom ska han ha sagt "väldigt kränkande saker". Och efter att Bagge avslutade förhållandet fortsatte hennes ex att dyka upp i hennes vardag.

– Han kunde dyka upp på ställen mitt på nätterna när man gick ute med hunden. Plötsligt stod han där i skogen och skrämde skiten ur en, säger hon.

Efter vissa omständigheter slutade Bagges ex söka upp henne. Men det var inte med hjälp av rättsliga åtgärder.

– Jag fick viss hjälp som gjorde att jag inte behövde vara rädd längre. Men jag borde kanske anmält honom så att han inte utsätter andra för detta, säger Bagge.

Känner ånger

Idag ångrar Bagge att hon inte gjorde en anmälan. Och det är framförallt av rädslan över att andra personer skulle drabbas.

– Jag har otroligt dåligt samvete för jag har ingen aning, säger hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

1 timme sedan

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

1 timme sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

2 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

2 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

3 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.