Justin Bieber visade sitt stöd till artisen Chris Brown.
Justin Bieber visade sitt stöd till artisen Chris Brown.

Fansens ilska mot Justin Bieber efter instagram-inlägget

Justin Biebers fans rasar över artistens inlägg på Instagram. I inlägget visar han sitt stöd till Chris Brown, 30, som anklagats för misshandel mot Rihanna. Men det uppskattades inte riktigt av hans 111 miljoner följare.


Världsstjärnan Justin Bieber har kritiserats hårt av sina fans efter att han publicerade en bild på sin Instagram. Bilden var en hyllning till sångaren Chris Brown, som år 2009 misshandlade ex-flickvännen och artisten Rihanna

"Den legendariska ekvationen"

Inlägget som Bieber lade upp föreställde svartvita fotografier av Michael JacksonTupac Shakur och Chris Brown tillsammans med texten "den legendariska ekvationen".

Bieber skriver i texten under bilden att han folk inte kommer inse vad de gick miste om förrän Chris Brown gått bort och att fler borde förstå hans talang istället för att fokusera på vad Brown tidigare gjort mot Rihanna.

"Alla vill vänta tills människor dör för att ge dem den ära de förtjänar. De personer som bortsåg från hans talang på grund av ett misstag han gjorde borde omvärdera".

Justin Biebers bild fick stor uppmärksamhet. Bildkälla: Justinbieber/Instagram

Fansens ilska

Men popstjärnans inlägg uppskattades inte särskilt mycket av hans 111 miljoner följare. Det regnade in kommentarer såsom "Misshandel är inget misstag. Det är ett brott. Förminska det inte, det är oacceptabelt" och "Glorifiera inte misshandel". Flera kommentarer har också lett till hetsiga diskussioner och fansen anklagar Bieber för att stödja våld i nära relationer.

Flera kändisar har också kommenterat inlägget och visar sitt samtycke till Bieber. Artisterna Sean KingstonJ Balvin och DJ:n Marshmello var bara några av de som höll med i inlägget.

Under bilden tackade Chris Brown för stödet:

Chris Browns svar på Biebers inlägg. Bildkälla: Justin Bieber/Instagram

Bannlyst från flera länder

Chris Brown är bannlyst från bland andra Australien och Storbritannien på grund av misshandeln mot Rihanna. Han är också anklagad för våldtäkt och misshandel vid andra tillfälle, rapporterar SVT.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

2 timmar sedan

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

2 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

3 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.