Isabella Löwengrip utsatt för nytt hot.
Isabella Löwengrip utsatt för nytt hot – nu berättar hon med egna ord. - Foto: Stella Pictures, Vidar Ruud / NTB scanpix / TT Bild. Bilden är ett montage.

Isabella Löwengrip utsatt för nytt hot: "Galet"

Isabella Löwengrip har på kort tid blivit utsatt för två olika stalkers. Den ena fick kontaktförbud och den andra dömdes till dagsböter. Nu har hon drabbats av nya hot.


Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 28, är ett välkänt ansikte och driver flera framgångsrika bolag. 

På sociala medier lever hon något av ett lyxliv, men det finns en baksida. 

Hon har flera gånger blivit utsatt för obehagliga stalkers. Hösten 2018 berättade Isabella att hon under en tid hade stalkats av en man. Han hade bland annat uppsökt Isabellas kontor och han stod även utanför hennes hem och väntade. 

I november berättade Isabella att mannen har fått kontaktförbud som gäller i sex månader. Om han kontaktar Isabella så kommer han att häktas.

"Jag känner att polisen har gjort det dom kunnat och att jag har fått ett bra bemötande", skrev hon i sin blogg då.

Isabella Löwengrip var under 2018 utsatt för en stalker som dök upp utanför hennes hem. Bildkälla: Isabellalöwengrip.se

I slutet av januari blev Isabella ännu en gång drabbad av en stalker. Sedan årsskiftet hade mannen skrivit 30-40 meddelanden om dagen till henne på sociala medier. 

Hon svarade aldrig på hans meddelanden och blockade honom. Men då skapade han nya konton och fortsatte med terrorn. 

Mannen, som är från Kongo och bor i Frankrike, tog sedan ett flyg till Sverige. Han åkte ut till Isabellas villa på Lidingö. Isabella ringde då omedelbart till polisen som kunde gripa mannen på plats.

Mannen förnekade misstankarna mot honom. Han kände sig träffad av Isabellas offentliga videos och trodde att allt var personliga svar till honom. Han dömdes till dagsböter för ofredande.

Isabella Löwengrip har utsatts för nya hot. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT Bild

Nu är Isabella återigen drabbad av något mycket kusligt. I sin blogg berättar hon om sin "röriga måndag". Hon har blivit utsatt för hot och tvingas ha sällskap hem under kvällen.

"Jag får hjälp hem sedan ikväll, jag har haft lite säkerhetsproblematik i helgen igen med hot. Tänk att vi till och med har det på rutin nu… Galet men det är inte mycket som rör mig nu förtiden", skriver Isabella. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

Årets museum ligger i Göteborg

Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

Tidskriften Axess Magasins chefredaktör PJ Anders Linder lämnar posten efter elva år. Han efterträds av Nina Solomin, för närvarande kulturchef på nyhetsmagasinet Fokus.

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

1 timme sedan
Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

1 timme sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

2 timmar sedan
För Charlotta Hedlund, 30, var det "en chock" när hon hörde vad några av de andra "Robinson"-deltagarna sa om henne i synkar. Men enligt Hanna Danemyr, 45, finns en enkel förklaring. – Att gå i klinch med någon när man lever under de förhållanden vi gjorde, skulle bara skapa en otrevlig stämning, säger hon till Nyheter24.