Martin Timell frikänns i Svea hovrätt
TV-profilen Martin Timell frikänns i Svea hovrätt. - Foto: Stella Pictures

Martin Timells första ord efter frikännandet i Svea hovrätt

Martin Timell friades i Attunda tingsrätt efter att han hade blivit åtalad för våldtäkt. Den friande domen överklagades – och nu har även Svea hovrätt frikänt Timell.


Det var i samband med #metoo som "Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell, 61, anklagades för en våldtäkt. Våldtäkten skulle ha ägt rum på en fest hemma hos Timell på hans landställe på Mjölkö i Stockholms skärgård år 2008.

Enligt kvinnan så förde Timell in sina fingrar i hennes underliv när de satt i en badtunna på festen. Timell åtalades och nekade till brott. Den 8 juni 2018 friades Timell i Attunda tingsrätt. 

Kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz överklagade domen. Den 2 april var det första dagen som Svea hovrätt tog upp Timells fall, och sista dagen i rätten blev fredag den 4 april.

Martin Timell och hustrun Catarina (längst till höger) anländer till Svea hovrätt den 4 april. Längst till vänster ser vi Timells advokat Hanna Lindblom. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Frikändes av helt enig hovrätt

Idag, den 7 maj, så föll Svea hovrätts dom – de gick på Tingsrättens linje och frikände Timell. Hovrätten var helt enig i sin bedömning. Hovrättsrådet Sven Jönson som var ordförande i målet berättar i ett pressmeddelande om hur hovrätten resonerade.

– Hovrätten anser att det mot bakgrund av den långa tid som gått sedan händelsen krävs att målsägandens berättelse i alla delar får klart stöd av övrig utredning. Hovrätten finner att målsägandens påstående om våldsanvändning inte fått sådant stöd. Redan på grund av detta ska mannen frikännas från åtalet. Målsägandens skadeståndsyrkande ska av samma anledning avslås. Hovrätten har mot bakgrund av att andra eventuella sexualbrott preskriberats inte funnit skäl att pröva vad som är bevisat i fråga om den påstådda sexuella handlingen, säger Jönson.

Martin Timell är oerhört lättad. Bildkälla: Robin Haldert/TT Bild

Martin Timells advokat Hanna Lindblom pratade med sin klient efter att hovrättens frikännande hade landat.

– Jag pratade med honom klockan 14 idag och han är oerhört lättad och väldigt, väldigt glad, säger Lindblom till Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

3 timmar sedan

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.