Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Victorias härliga reaktion på Meghan Markle och prins Harrys son

- 07/05/2019, 17:42 -

Kronprinsessan Victoria är faktiskt prins Harrys femmänning, och under gårdagen fick Victoria veta att Meghan Markle och prins Harry hade fått sin son.

Det var igår, måndag den 6 maj klockan 05.26 på morgonen som hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, 37, och prins Harry, 34, blev föräldrar. 

Då födde Meghan parets son, och den friska krabaten vägde 3,2 kilo. På eftermiddagen mötte prins Harry ett par journalister utanför stallet på slottet Windsor.

– Jag är så glad över att kunna berätta att jag och Meghan fick en son imorse – en väldigt hälsosam liten pojke. Både mamman och bebisen mår jättebra. Det har varit en fantastisk upplevelse. Hur någon kvinna klarar av det de gör är svårt att förstå, sa en sprudlande Harry.

Prins Harry
Prins Harry mötte pressen efter att Meghan hade fött barn. Bildkälla: Stella Pictures.

Han berättade att de planerar att visa upp sonen för omvärlden imorgon onsdag. Vad den lilla grabben ska heta är inte ännu bestämt.

– Det var fantastiskt, totalt underbart, och som jag sa så är jag så otroligt stolt över min fru. Som vilken pappa eller förälder skulle säga så är ens bebis helt fantastisk, men den här lilla saken är något att dö för. Jag är bara helt överlycklig, sa han vidare.

En annan kunglighet som är glad över nyheten om Harry och Meghans tillskott är den svenska kronprinsessan Victoria. 

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria i Vietnam. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

I skrivande stund befinner sig Victoria och prins Daniel på en officiell resa i Vietnam. Där har hon ett fullspäckat schema, men under kvällen hann hon och Daniel ge sig ut på en spontan promenad genom den myllrande huvudstaden Hanoi.

Där fick Victoria höra Meghan och Harrys bebisnyhet av en reporter från Svensk Dam. Hennes reaktion var minst sagt glad och förvånad.

– Nej, men har de! Åh vad roligt!, sa kronprinsessan till Svensk Dam.