Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Eurovision Song Contest 2019 : Alla datum att hålla koll på

- 13/05/2019, 10:00

Snart är det dags för Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv, Israel. Här har vi listat alla datum som du bör hålla koll på inför tävlingen.

Snart brakar årets största musikfest igång, nämligen Eurovision Song Contest 2019. Tävlingen som går av stapeln i Tel Aviv, Israel, kommer ses av miljontals tv-tittare och är en folkfest utan dess like.

41 länder kommer att tampas om segern, men 36 av dem kommer först få kvala i semifinalerna innan den stora finalen. Tävlingen kommer att äga rum i arenan Expo Tel Aviv inför tusentals hoppfulla och taggade fans.

Här är alla datum som du bör ha koll på inför Eurovision Song Contest 2019.

Semifinal 1 – tisdag 14 maj

Tisdagen den 14 maj kommer den första semifinalen avgöras, där 17 länder ska kämpa om tio platser till finalen. Sändningen börjar klockan 21.00 svensk tid på SVT1 och alla tävlingar kommenteras av Charlotte Perrelli och Edward af Sillén.

Semifinal 2 – torsdag 16 maj

Torsdagen den 16 maj avgörs den andra semifinalen, där också vårt svenska hopp, John Lundvik, kommer tävla med bidraget "Too Late For Love". 

18 länder är med i den semifinalen och tampas också om tio platser till finalen. Sändningen börjar klockan 21.00 svensk tid på SVT1.

Finalen - lördag 18 maj 

Lördagen den 18 maj kommer den stora finalen att gå av stapeln. Värdlandet Israel tillsammans med Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland är redan kvalificerade. 

Totalt kommer 26 länder att göra upp om den ärorika segern. Sändningen börjar klockan 21.00 på SVT1. 

John Lundvik
John Lundvik tävlar i den andra semifinalen som går av stapeln den 16 maj. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT
Kommer du titta på Eurovision Song Contest?