Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 saker du vill veta om Agnes Carlsson

- 09/05/2019, 11:29 -
Agnes Carlsson och pojkvännen Vincent Pontare

Här är allt du vill veta om Agnes Carlsson.

Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Agnes Carlsson och pojkvännen Vincent Pontare är aktuella i en duett på den nya Avicii-singeln "Tough love". Här är allt du vill veta om Agnes!

Den svenska DJ-stjärnan Tim "Avicii" Bergling hittades död den 20 april 2018 i Omans huvudstad Muskat. Efter sig lämnade Avicii flertalet mer eller mindre färdiga låtar. Men han hade skrivit anteckningar om hur han ville att musiken skulle låta.

Låtskrivare och producenter har med hjälp av anteckningarna kunnat färdigställa Aviciis musik, och den 6 juni släpps albumet "Tim". 

Natten mot fredag klockan 00.00 så släpps Aviciis nya singel "Tough Love" från det kommande albumet. Låten har skrivits och producerats av Tim Bergling själv, Vincent Pontare och Salem Al Fakir (Vincent och Salem utgör tillsammans duon Vargas och Lagola).

Avicii Tough Love
Omslaget till singeln "Tough Love" med Avicii.

I anteckningarna som Avicii lämnade efter sig skrev han ”Den här måste bli en duett. Det coolaste vore om det var ett riktigt par som sjöng. Eller ett par som jobbat ihop så pass mycket att de kan betraktas som ett par!”, något som Vincent berättade om i en video på Youtube.

Och så blev det – artistparet Agnes Carlsson och Vincent Pontare sjunger tillsammans på "Tough Love". Är du nyfiken på att veta mer om Agnes? Här är 5 saker om Agnes som du kanske inte visste!

När slog Agnes igenom?
Som 16-åring slog Agnes igenom i "Idol" år 2005. Agnes vann finalen, och år 2008 släppte hon låten "Release me" som kom att bli en superhit som spelades mycket både i England och USA. Låten har galna 28 miljoner spelningar på Spotify! 

Agnes Carlsson
Agnes Carlsson vann "Idol" år 2005. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

År 2010 fick hon den stora äran att sjunga på kronprinsessan Victoria och prins Daniels vigsel. 

Agnes Carlsson och Björn Skifs
Agnes Carlsson och Björn Skifs sjöng 'When you tell the world you're mine', under kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings vigsel i Storkyrkan. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

År 2013 var Agnes en av artisterna i TV4:s hyllade program "Så mycket bättre". Agnes har släppt fyra studioalbum – Agnes (2005), Stronger (2006), Dance Love Pop (2008) och Veritas (2012).

Hur gammal är Agnes Carlsson?
Agnes Emilia Carlsson föddes den 6 mars 1988 i Vänersborg. Hon är idag 31 år gammal.

Agnes Carlsson
Agnes Carlsson på pressträffen för "Så mycket bättre" år 2013. Bildkälla: Stella Pictures

Vem är Agnes Carlssons pojkvän?
Sedan år 2009 har Agnes varit tillsammans med artisten Vincent Pontare, 38. I en intervju med modetidningen Elle berättade Agnes år 2009 om kärleken till artisten Roger Pontares son.

– Jag är kär. Väldigt, väldigt kär - för första gången. Han får mig att känna mig vacker. Jag har aldrig fått så många komplimanger i hela mitt liv, berättade Agnes då. Då hade paret varit ihop ett halvår och redan då sa Agnes att det kändes väldigt seriöst.

Agnes Carlsson och Vincent Pontare
Agnes Carlsson och Vincent Pontare på Polarpriset år 2018. Bildkälla: Stella Pictures.

– Han är världens vackraste, berättade hon vidare.

Så rätt hon hade – 10 år senare är Agnes och Vincent fortfarande ett par.

Hur mycket pengar tjänar Agnes Carlsson?
Redan efter genombrottet i "Idol" tjänade Agnes flera hundra tusen kronor, något som Aftonbladet då skrev om. År 2017 omsatte hennes bolag Estrellita AB 700 000 kronor och gjorde ett resultat på 235 000 kronor.

Agnes Carlsson
Agnes Carlsson uppträder på julgalan 2013. Bildkälla: Stella Pictures.

Var bor Agnes?
Agnes och Vincent bor i Stocksund i Danderyd utanför Stockholm. Paret ha en härlig våning på 180 kvadratmeter mitt i grönskande kvarter. Parets lägenhet är värderad till över 10 miljoner.

Stocksund
Agnes och Vincent bor i Stocksund. OBS: Parets hem ej i bild. Bildkälla: Bertil Ericson/TT Bild