Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skräckskadorna i årets säsong av Let’s Dance: ”Akut till sjukhus”

- 10/05/2019, 15:16

Det åttonde programmet av Let’s Dance går av stapeln i kväll och vi har ett gäng taggade deltagare kvar. Men för de flesta av dem har det inte direkt varit en dans på rosor – de har råkat ut för allt från svimningsattacker till krossade tår.

Let’s Dance har rullat på nu i hela åtta veckor och i fredagskvällens direktsändning är det dags för paren att tolka en musikal i sin dans.

De deltagare som har lyckats imponera med sin dans och hållit sig kvar i programmet är Lancelot Hedman Graaf, Robin Bengtsson, Linnéa Claeson, Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg. 

Men det har inte varit helt smärtfritt för deltagarna – en hel del av dem har råkat ut för rätt otrevliga skador under resans gång. 

”Fick syrgas bakom kulisserna” 

En av dem är Lancelot Hedman Graaf, 18, som flera gånger de senaste veckorna har klagat på att han känt sig krasslig. 

I förra veckan påbörjade han medicinering, det visade sig nämligen att han hade både bihåleinflammation och halsfluss. För att orka med förra veckans danser fick han vårdas med syrgas av ambulanspersonal bakom kulisserna.

– Hela fredagen satt jag med ambulanspersonalen och fick syrgas och sedan så efter andra dansen så kände jag så här ”shit jag kommer svimma”. Riktigt obehagligt, sa Lance Hedman Graaf i en intervju med Expressen.

Lancelot Hedman Graaf
Lancelot Hedman Graaf har drabbats av både bihåleinflammation och halsfluss under årets säsong av Let's Dance. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT

”Akut till sjukhus”

Kristin Kaspersen, 49, har inte heller haft det lätt. Hon blev tvungen att åka akut till sjukhus i ambulans under gårdagens dansträning. Hon föll illa under ett lyft och blödde kraftigt. 

– Jag satt på Calles axel och när jag skulle rulla ner så hände någonting som gjorde att han inte kunde fånga mig, så jag åkte rakt i backen med huvudet före, säger Kaspersen till Nöjesbladet.

Väl på sjukhuset fick Kaspersen beskedet att hon inte hade fått en hjärnskakning, men hon blev tvungen att bli sydd med nio stygn vid hårfästet. 

Kristin Kaspersen
"Eftersom jag blödde rätt ordentligt kom ambulans för pannan behövdes sy", skriver Kristin Kaspersen om olyckan på sin Instagram.

Stukad fot 

Sigrid Bernson, 30, råkade också illa ut. Hon stukade sin fot rejält under en repetion för några veckor sedan.  Det var när hon sprang mot sin danspartner Robin Bengtsson, i höga klackar, som hon trampade snett. Hon tvingades skjuta upp den dagens inplanerade intervjuer för att få vård efter fallet. 

Sigrid Bernson
Sigrid Bernson stukade sin fot under dansträningen. Bildkälla: Instagram/sigridbernson

”Krossad tånagel” 

Handbollsikonen Linnéa Claeson, 27, råkade även hon ut för en läskig olycka under träningen inför Let’s Dance. 

Hon fick nämligen en klack i tån och hennes nagel krossades. På sin Instagram visade hon upp en bild på sin blodiga sko och skrev: ”Var med i Let´s dance, they said. It will be fun they said”. 

Linnéa Claeson
Linnéa Claeson fick sin tånagel krossad under träningen inför Let's Dance. Bildkälla: Instagram/linneaclaeson

I kommentarsfältet berättar Linnea för en nyfiken följare mer om vad som hände:

"Fick nageln krossad av en klack. Men som handbollstjej har man ändå haft myyyycket värre skit. Det är bara att tejpa och köra är livsfilosofin hahaha".

Knä- och fotskador 

Några av deltagarna som redan har åkt ut ur tävlingen har också tampats med diverse otrevligheter. LaGaylia Frazier, 58, hade både problem en fotskada och en gammal knäskada som började spöka. Artisten Mendez, 43, överansträngde sin fot och fick en inflammation. 

Alltid läkare på plats

Skådespelaren Dan Ekborg, 63, lider av lungsjukdomen kol, vilket gjorde att han var tvungen att medicinera för att få luft när han dansade. Dessutom opererade Ekborg in en protes i ena knäet för några år sedan, så han hade alltid en läkare på plats i salongen om något skulle hända när han medverkade i årets Let’s Dance. 

Let´s Dance har sänts på TV4 sedan 2006 och denna säsong är inte den enda då deltagare har råkat ut för otrevliga skador under repetioner och tävlingar. Linda Lindorff, 47, medverkade i programmet 2016 och skadades rejält. Hon bars ut ur lokalerna och fick föras till vårdcentral för undersökning med ultraljud. Den säsongen åkte Linda ut vid kvartsfinal och lämnade dansgolvet i tårar, mer om det kan du läsa här

Se Nyheter24:s intervju med Lancelot Hedman Graaf från veckans repetition av Let's Dance i klippet ovan!

Let´s Dance sänds fredagar 20:00 på TV4. 

Tittar du på Let's Dance?