Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Meghan Markles vän om namnvalet Archie: "Döpt efter hennes katt"

- 11/05/2019, 16:28

En ny teori har blommat upp angående namnvalet för hertiginnan Meghan Markles och prins Harrys nyfödda son. Eftersom att paret ännu inte gått ut med varifrån namnvalet kommer, så har det spekulerats en hel del om olika möjliga förklaringar.

Måndag den 6 maj klockan 05:26 så blev Meghan Markle, 37, och prins Harry, 34, föräldrar. 

Då födde Meghan en frisk och sockersöt son. Under gårdagen meddelade paret att de hade bestämt sig för ett namn – och det blev något av en chock för rojalister världen över när sonen presenterades som Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Spekulationerna

Eftersom att paret ännu inte gått ut med varifrån namnvalet kommer, så har det spekulerats en del om olika förklaringar. En tidigare obekräftad teori har varit att det är efter Archies kusin prins George, som kallas just Archie.

Men nu har ytterligare en teori om bakgrunden till namnvalet kommit till känna. En tidigare nära vän till nyblivna mamman hemma i USA påstår nämligen att namnet Archie är från hertiginnans tidigare husdjur – en, inte så liten, katt.

"Pratade jämt om honom"

Enligt The Sun menar den tidigare nära vännen att familjekatten Archie var lite överviktig och att Meghan Markle tyckte om honom väldigt mycket.

– Meghan älskade den katten och pratade jämt om honom, säger en vän till The Sun. 

Det var mamma Doria som för längesedan adopterade katten som fick namnet Archie och blev familjens ögonsten.

– Doria räddade Archie och han blev en viktig del av familjen. Meghan älskade att leka med honom och hon pratade alltid om honom med sina vänner, fortsätter vännen.

The Sun skriver även att katten Archie matades med vindruvor som i sin tur blev anledningen till kattens senare övervikt. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om när namnet på den nyfödda lilla pojken avslöjades. Det kan du läsa mer om här.

Har du något husdjur?