Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är allt om Kate Miller-Heidke – Australiens bidrag i ESC

- 14/05/2019, 11:10

Kate Miller-Heidke är den som fått äran att tävla för Australiens räkning i ESC 2019. Här är allt du behöver veta om henne och bidraget!

Kate Miller-Heidke har fått äran att fronta för Australien i 2019 års upplaga av Eurovision Song Contest som går av stapeln i Tel Aviv, Israel, redan på tisdag 14 maj.

Det är nämligen då den första semifinalen äger rum och i den tävlar ingen mindre än just Kate Miller-Heidke, med bidraget "Zero Gravity". Nyheter24 har listat allt du behöver veta om den australiensiska sångerskan. 

Kate Miller-Heidke
Kate Miller-Heidke är Australiens stora hopp i ESC 2019. Bildkälla: Instagram / @katemillerheidke

1. Kate Miller-Heidke

Den australiensiska stjärnan föddes 1981 i Brisbane, Australien där hon än idag bor tillsammans med sin man Kier Nuttall och deras förtjusande son Ernie Edward Miller Nuttall, som föddes 2016. 

Kate har en bakgrund som klassisk sångerska och som en riktigt bra sådan. Hon har nämligen vunnit flertalet utmärkelser genom karriären!

2. Första bidraget någonsin som röstats fram

Men vad menar ni nu? Australien har ju medverkat i ESC flertalet gånger tänker ju. Japp, det stämmer – detta är däremot den första gången som ett bidrag röstats fram av både folket samt en jury, skriver Eurovision World.

Så hatten av till Kate Miller-Heidke som med sina 135 poäng körde över allt motstånd i finalen! Men vad kommer Europa att tycka om hennes låt? Det återstår att se!

Kate Miller-Heidke
Kate Miller-Heidke som programledare. Bildkälla: Instagram / @katemillerheidke

3. Gästspelet som programledare

Det verkar som att Kate har en hel del strängar på sin lyra. Hon har nämligen, förutom hennes succé som artist, varit programledare för ett populärt barnprogram i Australien.

Och om man får tro henne på Instagram så var det i princip som en dröm som gick i uppfyllelse.

4. Hennes man är också musiker

Ni vet att man brukar säga att motsatser dras till varandra? Inte så mycket i detta fall kanske. Hennes man Kier Nuttall är faktiskt verkande inom samma bransch som Kate – nämligen musikerbranschen, skriver Wiwibloggs.

Och vill du veta en fun fact – paret ska faktiskt ha skrivit det vinnande bidraget ihop. Bara en sån sak va!

5. Det heter hon på sociala medier

Kate har en riktigt härlig vibe på Instagram där hon delar med sig av bilder från vardagen, när hon är turné och en massa annat. Men det bästa som hon bjuder på om vartannat, måste ju vara de ursöta bilderna hon lägger ut på sin son.

Titta bara in den här gullisen!

Vill ni kika in henne på instagram så hittar ni henne under namnet: @katemillerheidke

MER: Vårt grannland Norge ställer även de upp i ESC. Här kan du läsa allt om deras bidrag som framförs av KEiiNO!

Kommer du att titta på ESC 2019?