Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tim "Avicii" Berglings föräldrar planerar två minneskonserter

- 14/05/2019, 10:04 -

Tim "Avicii" Berglings föräldrar Anki Lidén och Klas Bergling planerar nu två minneskonserter i sin sons minne. En konsert blir i Stockholm och en i Aviciis tidigare hemstad Los Angeles.

Det var den 20 april 2018 som den svenska dj-stjärnan Tim "Avicii" Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat. 

Han sörjs än idag av en hel värld lojala fans, och den 6 juni släpps hans album "Tim" postumt. Sedan tidigare har det släppts två singlar – "SOS" och den senaste "Tough love" där kärleksparet Agnes Carlsson och Vincent Pontare sjunger en duett.

I slutet av mars meddelade Tims föräldrar att de har startat en stiftelse till hans minne. Tim Bergling Foundation främst jobba med frågor som psykisk ohälsa och självmord.

”Inledningsvis kommer stiftelsen att fokusera på att stödja personer och organisationer som arbetar förebyggande inom områdena psykisk ohälsa och suicid. Andra områden som stiftelsen kommer att verka inom är klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter. Stiftelsens ändamål får fullföljas såväl i Sverige som utomlands", skrev Tims familj i ett pressmeddelande.
Familjen skriver att stiftelsen ska vara evig, och att den är ett sätt för att hedra hans minne.

"Att vi startar stiftelsen i Tims namn är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda, med kärlek, Tims familj.”

Tim
Tim "Avicii" Bergling blev 28 år gammal. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT Bild

Minneskonsert i Los Angeles och Stockholm

Nu planerar Tims föräldrar Anki Lidén, 72, och Klas Bergling, 73, att dra igång två minneskonserter

– Ingenting är helbestämt, men vi planerar en minneskonsert här och sedan en i Los Angeles där det är fokus på ”mind aid”, berättar de för Aftonbladet.

Anki Lidén och Klas Bergling
Anki Lidén och Klas Bergling. Bildkälla: Stella Pictures.

För Aftonbladet berättar Tims mamma Anki dessutom att hon är väldigt förtjust i den nya singeln "Tough love".

– Jag gillar låtarna, men ”Tough love” har jag gått och lyssnat mycket på och jag älskar den, berättar hon för Aftonbladet.

Tim Bergling blev 28 år gammal.

Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101.

Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-21 på telefon 020-22 00 60. 

Vill du gå på konserten?