Lördag 20 Aug
Stockholm

Uppgifter i bok om Elvis Presley: "Han var pedofil"

Elvis Presley
Elvis Presley pekas ut som pedofil i en bok om stjärnans liv. Foto: Stella Pictures, AP/TT Bild

I boken "Elvis Presley: A Southern Life" hävdar författaren Joel Wiliamson att kungen av rock 'n' roll – Elvis Presley – var pedofil.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Författaren Joel Wiliamson har skrivit boken "Elvis Presley: A Southern Life", och i boken framkommer det flera grova anklagelser mot Elvis Presley. Enligt boken så var Elvis pedofil och hade flickvänner som var 14 år gamla.

Williamson skriver att Elvis hade med sig tre stycken 14-åriga tjejer på turnéer. De ska bland annat ha lekt kuddkrig, kittlats, kyssts och hånglat. Vid den här tidpunkten var Elvis 22 år gammal, skriver Daily Mail.

Elvis ska ha haft en rad av unga kvinnor, och en av dom var den kvinna som senare kom att bli hans hustru – nämligen Priscilla. De träffades i Tyskland när hon bara var 14 år. Den första natten med Elvis så hade fullbordat sex med "alla sorters penetration", hävdar författaren.

Elvis Presley och Priscilla Presley gifte sig 1967. De träffades för första gången när hon var 14 år. Bildkälla: AP File/TT Bild

År 2017 gästade Priscilla det brittiska morgonprogrammet "Good morning Britain" och för programledaren Richard Arnold berättade då Priscilla om hur det var att som 14-åring börja dejta Elvis. Programledaren drog en parallell till hur det ska vara om Justin Bieber blev ihop med en 14-åring som han sedan gifte sig med. 

– Det är en annan värld. Du har ingen aning om hur stor Elvis var då och allt han stod för, sa hon då, något som brittiska Metro rapporterade om. 

Spionerade på par som hade sex 

Efter att Elvis mamma Gladys dog 1958 så blev Elvis behov av sex allt större. Han ska även ha varit besatt av "oskulder".

"Det hade varit en flod av sex innan, sen blev det en översvämning", står det att läsa i boken. Från 1958 fram till sin död 1977 så behövde han alltid en kvinna eller tjej i sin säng, hävdar författaren.

Priscilla har tidigare skrivit i sin självbiografi "Elvis & Me" att Elvis våldtog henne och då ska ha sagt "Det är så här en riktig man har sex med sin kvinna". I en intervju med The Times år 2015 berättade hon senare att det hade varit en överdrift.

Elvis Presley pekas ut som pedofil i en bok om hans liv. Elvis dog den 16 augusti 1977. Bildkälla: AP File/TT Bild

1968 – några år innan Elvis och Priscilla skilde sig – så fick de dottern Lisa Marie Presley tillsammans. I sin bok berättar Priscilla om hur deras samliv förändrades.

"Han sa till mig innan vi gifte oss att han aldrig hade kunnat ha sex med en kvinna som hade barn. Jag börjar tvivla på min egen sexualitet som kvinna. Mina fysiska och emotionella behov blev inte tillfredsställda. Det var inte den ömma, förstående man som jag blev förälskad i", skrev hon vidare.

Elvis Presley på kabaré i Paris 1959. Bildkälla: AP File/TT Bild

Enligt Joel Wiliamsons bok så var det även flera tillfällen då Elvis ska ha fått unga tjejer att gyttjebrottas i vita trosor och spionera på par som hade sex, skriver Daily Mail.

Tror du på uppgifterna om Elvis?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.