Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Paow utsatt för våldtäktsförsök i sitt eget hem: "Slet ned mig på golvet"

- 14/05/2019, 16:46 -

Det var under veckan som Paulina "Paow" Danielsson delade med sig av en obehaglig händelse hon nyligen varit med om. På sin Instagram berättar hon om hur hon blivit nedsliten på golvet i sin egen hall och utsatt för ett våldtäktsförsök.

Det var under tisdagen som Paulina "Paow" Danielsson, 25, skrev ut ett känsloladdat meddelande sin sina följare på Instagram. Paulina berättade om en incident hon nyligen varit med om men som hon skämts för mycket för att orka berätta. 

Hon ska ha beställt mat från Wolt Sverige som är en populär app som många influensers marknadsför på sina sociala medier. Men när budet dök upp ska det enligt Paulina ha ägt rum väldigt obehagliga scener. 

"För några veckor sedan så var jag med om en av dem absolut obehagligaste sakerna jag någonsin vart med om, något som jag bara hört om. Jag har inte riktigt vet hur jag skulle gå ut med det eller var? Som ni vet har jag länge samarbetat med Wolt Sverige och det har vart en av många anledningar till att jag valt att inte gå ut med det för att jag inte ville förlora samarbetet. Sen har det vart skam, att jag velat förminska det hela men jag känner att jag kommit över det tillräckligt för att jag vill kunna gå ut med det", inleder hon. 

Paow
Paulina skrev ut att hon ska ha blivit attackerad i sitt hem. Bildkälla: Stella Pictures

"Jag har länge beställt hem mat från företaget och man känner ofta igen kurirerna som kommer hem till än, man blir lite tjenis och känner igen deras namn. Vilket jag ångrar då en av dessa männen tog sig rätten att försöka våldta mig. I mitt hem precis innanför dörren så har jag en pall, han kom med maten som vanligt och satte sig på pallen och frågade om jag var ensam jag hann knappt reagera då min taxi väntade på mig för hade glömt bort att jag skulle iväg på ett möte. När jag går förbi pallen och ska öppna dörren så han kunde gå ut så sliter han ner mig på golvet och försöker kyssa mig och tar på mig överallt. Jag ropar på min roomie som gör ifrån sig något ljud då han sov jätte djupt. Då säger han ”i just kidding” sen går han iväg", skriver Paulina. 

Kattpaow
Paow valde att dela med sig av händelsen på sin Instagram. Nu har VDn för företaget svarat och berättat att den anställde som ska ha attackerat henne fått sparken. Bildkälla: Kattpaow Instagram

Enligt henne så har hon ganska direkt efter händelsen skrivit till företaget och berättat vad som hänt – men de har då avslutat samarbetet. 

Paulina tyckte att företaget skötte det hela väldigt osnyggt med tanke på vad som hände, men när hon sedan blev kontaktad av företagets VD Carl Zetterqvist fick hon veta att de valt att agera. Detta plus att han förklarade varför de valt att avsluta samarbetet. 

Paow
Det var i hennes hall som det hela ska ha utspelat sig. Bildkälla: Kattpaow Instagram

Inlägget i sin helhet löd på följande sätt: 

"Hej Paulina, Carl Zetterqvist, VD för Wolt Sverige här. Stort tack för att du tog dig tid att prata med mig tidigare idag. Jag är otroligt ledsen över det som inträffade. Jag vill även be om ursäkt för hur dåligt vi hanterade kommunikationen gentemot dig.

En incident som denna får och ska aldrig inträffa. Agerandet är helt oacceptabelt och strider mot alla våra värderingar. Vi tar situationer som denna på största allvar och så snart vi fick kännedom om det inträffade agerade vi omedelbart och avslutade samarbetet med kurirpartnern i fråga. Du gjorde helt rätt som snabbt informerade oss om händelsen och vi uppskattar verkligen det", skrev han och fortsatte: 

"Vi försökte nå dig tiden efter incidenten, men utan framgång. Vi skulle dock inte ha stannat där utan fortsatt att försöka nå dig eller åtminstone skriftligen redogöra för hur vi följde upp på händelsen. Skulle du välja att anmäla händelsen till polisen kommer vi att ge både dig och polisen vårt fulla stöd.

Vidare, att vi avslutade samarbetet med dig som influencer har inget med själva incidenten att göra. Under våren har vi gjort en översyn av våra samarbeten och valt att avsluta cirka 70 stycken av dessa baserat på interna affärsbeslut. Timingen för det tråkiga beskedet kan knappast ha varit sämre och jag kan bara be om ursäkt för att vi inte var tydligare i vår kommunikation.

Om du vill fortsätta samtalet från tidigare idag, så är det bara att du hör av dig. Jag vill även passa på att uppmana andra; skulle ni höra om en liknande incident, tveka inte att kontakta mig, så kommer jag att följa upp omedelbart", avslutade han. 

"Lär vara lack"

Personen som ska ha försökt attackera Paulina har fått sparken, och VD:n uppmanar även fler som varit med om liknande situationer att alltid ta kontakt med företaget bakom appen som man beställt ifrån. 

– Dom har bett om ursäkt och det känns ju bra. Först struntade de ju helt i mig så det var ju tur att VD:n fick reda på allt efter att jag skrivit ut det på min Instagram. Han lät rätt lack på sina anställda, säger Paulina till Nyheter24. 

Kommer du att anmäla händelsen som du skrev?

– Nej. Jag känner att det ändå inte kommer att leda någonvart, svarar Paow. 

Paulina säger att hon efter omständigheterna mår bra efter det som hände. 

Har du varit med om något liknande Kontakta polisen på 114 14 för att göra en anmälan.

Har du varit med om någonting liknande?