Jonida Maliqi
Albaniens Jonida Maliqi. - Foto: Eurovision

Här är allt om Jonida Maliqi – Albaniens bidrag i ESC 2019

Albanien i Eurovision Song Contest 2019 bjuder på en svulstig electroballad med megastjärnan Jonida Maliqi.


Årets Eurovision-deltagare för Albanien är en riktig superstjärna i hemlandet. Jonida Maliqi är 36 år gammal och uppträder med låten "Ktheju tokës". 

Ktheju tokës betyder ungefär ”återvänd till ditt hemland”, och är riktad mot albaner världen över, speciellt de som flydde landet under Balkan-kriget på 90-talet. 

Kämpar mot orättvisor

Men Jonida Maliqi är inte bara sångerska. Hon är också tv-profil, entreprenör, modedesigner och skådespelerska. I Albanien har hon inte minst gjort sig känd som musikalstjärna. Hon har också utmärkt sig för sitt välgörenhetsarbete i Albanien, bland annat i kampen mot bröstcancer. 

Jonida Maliqi uppträder för Albanien i ESC. Bildkälla: Edvin Meta

I Eurovision 2019 uppträder Albanien i semifinal nummer 2, precis som Sveriges John Lundvik. Dock lär det inte bli någon seger för Maliqi. Enligt bettingbolagen är chansen att vinna tyvärr minimal för Albanien. 


Mer Eurovision: Här är alla bidrag som gick vidare från semifinal 1

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Albanien har en chans att vinna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.