Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 fakta om Chingiz – Azerbajdzjans bidrag i ESC 2019

- 16/05/2019, 15:41

Azerbajdzjan har skickat artisten Chingiz och bidraget "Truth" till Eurovision Song Contest 2019. Nyheter24 har listat fem saker du måste veta om honom!

Chingiz Mustafayev, 28, kommer representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2019, med bidraget "Truth". Men vad vet vi egentligen om artisten? Nyheter24 har listat fem saker du måste veta om honom.

Född i Ryssland

Chingiz föddes i Rysslands huvudstad Moskva 1991. Men när han var sex år gammal flyttade han och hans familj till Qazax, en liten ort i nordvästra Azerbajdzjan. När han var 13 år så flyttade Chingiz till huvudstaden i landet, Baku.

Pop Idol

Artisten började i ung ålder att spela gitarr och komponera sina egna låtar. År 2007 ställde han upp i den azerbajdzjanska Pop Idol och slutade på en finfin sjätteplats. De kommande åren blev han en av de största talangerna i den azerbajdzjanska musikindustrin.

128 000 följare på Instagram

Chingiz är en populär profil på Instagram och har hela 128 000 följare. Den hunkige 28-åringen lägger flitigt upp bilder på förberedelserna inför Eurovision Song Contest 2019. Här hittar du hans profil!

Chingiz
Chingiz är populär på Instagram. Chingiz Mustafayev/Instagram

Truth har över två miljoner spelningar på YouTube

Låten Truth har över två miljoner spelningar på YouTube. I musikvideon kan vi se en halvnaken Chingiz sjunga "I'm in the mirror, so freakin' bitter". Mycket nöje med andra ord! Låten har även över 700 000 spelningar på Spotify.

En av favoriterna i ESC

Azerbajdzjan är en av favoriterna till att ta hem årets Eurovision Song Contest. Enligt Eurovision World har Chingiz det sjunde lägsta oddset till att ta hem musiktävlingen. 

Chingiz i ESC 2019
Chingiz är en av favoriterna i Eurovision 2019. Bildkälla: Skärmdump/Eurovision YouTube

MER: Här är allt om Jonida Maliqi – Albaniens bidrag i ESC 2019

Gillar du Azerbajdzjans bidrag?