Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Amir Akrouti dömd för narkotikabrott: "Står för vad jag har gjort"

- 15/05/2019, 17:01

Den svenska Youtubeprofilen Amir Akrouti har dömts för ringa narkotikabrott. I en ny video väljer han nu att berätta för sina fans om vad han har dömts för – och om hur han nu jobbar på att förändras.

Det var i början av mars 2019 som polisen hittade 9,15 gram cannabis i Youtubeprofilen Amir Akroutis lägenhet i Stockholm. På Youtube har han över 150 000 prenumeranter, och även på Instagram har han ett stort antal följare.

Hemma hos Amir hittades även så kallad grinder som används för att mortla cannabisen till mindre bitar. Han erkände brottet och dömdes till böter på 21 000 kronor. Eftersom fängelse ingår i straffskalan så ska han även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Amir, 28, brukar oftast göra videos om skönhet och smink, men i sin senaste video väljer han nu att öppet tala ut om de domar han har fått. 

Amir Akrouti
Amir Akrouti berättar att han är dömd för ringa narkotikabrott. Bildkälla: Instagram/amirakrouti

Han berättar att han fick böter på 3 600 kronor efter att han hade kört för fort. Han fick även körkortet indraget men får börja köra bil igen om två månader. 

– Man väljer alltid själv vilken riktning man vill gå. Självklart skulle jag kunna sitta här och säga att jag hatar polisen och skylla ifrån mig men nej, jag körde för fort, säger Amir i videon. 

"Står till 110% för vad jag har gjort"

Amir berättar även om sin andra dom som gäller ringa narkotikabrott och han säger att han inte tänker sitta som en 28-årig man och fälla några tårar på Youtube. 

– Jag står till 110 % för vad jag har gjort. Jag får stå mitt kast, säger han i videon. 

Amir Akrouti
Amir Akrouti har nu betalat sina böter. Bildkälla: Youtube/amirakrouti

Han riktar sig sedan till de som är yngre av hans fans. 

– Det här är inte någonting jag är stolt över, det är ingenting jag är glad över, det är ingenting jag vill förminska utan jag har gjort någonting som är olagligt vilket man absolut inte får och definitivt inte ska, berättar han vidare. 

I kommentarsfältet peppas och stöttas nu Amir av sina fans som uppskattar hans ärlighet och vilja till förändring.