Youtubeprofilen Amir Akrouti
Youtubeprofilen Amir Akrouti har dömts för ringa narkotikabrott. Nu berättar han själv om domen. - Foto: Instagram/amirakrouti, Youtube/Amir Akrouti

Amir Akrouti dömd för narkotikabrott: "Står för vad jag har gjort"

Den svenska Youtubeprofilen Amir Akrouti har dömts för ringa narkotikabrott. I en ny video väljer han nu att berätta för sina fans om vad han har dömts för – och om hur han nu jobbar på att förändras.


Det var i början av mars 2019 som polisen hittade 9,15 gram cannabis i Youtubeprofilen Amir Akroutis lägenhet i Stockholm. På Youtube har han över 150 000 prenumeranter, och även på Instagram har han ett stort antal följare.

Hemma hos Amir hittades även så kallad grinder som används för att mortla cannabisen till mindre bitar. Han erkände brottet och dömdes till böter på 21 000 kronor. Eftersom fängelse ingår i straffskalan så ska han även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Amir, 28, brukar oftast göra videos om skönhet och smink, men i sin senaste video väljer han nu att öppet tala ut om de domar han har fått. 

Amir Akrouti berättar att han är dömd för ringa narkotikabrott. Bildkälla: Instagram/amirakrouti

Han berättar att han fick böter på 3 600 kronor efter att han hade kört för fort. Han fick även körkortet indraget men får börja köra bil igen om två månader. 

– Man väljer alltid själv vilken riktning man vill gå. Självklart skulle jag kunna sitta här och säga att jag hatar polisen och skylla ifrån mig men nej, jag körde för fort, säger Amir i videon. 

"Står till 110% för vad jag har gjort"

Amir berättar även om sin andra dom som gäller ringa narkotikabrott och han säger att han inte tänker sitta som en 28-årig man och fälla några tårar på Youtube. 

– Jag står till 110 % för vad jag har gjort. Jag får stå mitt kast, säger han i videon. 

Amir Akrouti har nu betalat sina böter. Bildkälla: Youtube/amirakrouti

Han riktar sig sedan till de som är yngre av hans fans. 

– Det här är inte någonting jag är stolt över, det är ingenting jag är glad över, det är ingenting jag vill förminska utan jag har gjort någonting som är olagligt vilket man absolut inte får och definitivt inte ska, berättar han vidare. 

I kommentarsfältet peppas och stöttas nu Amir av sina fans som uppskattar hans ärlighet och vilja till förändring. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.