Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allt du vill veta om Leonora – Danmarks bidrag i ESC

- 16/05/2019, 17:50

Danmarks bidrag i Eurovision Song Contest får nog en hel del att gunga med i den mysiga låten "Love Is Forever". Men vem är egentligen Leonora Colmor Jepsen​ utanför ESC? Här är allt du vill veta om artisten.

Leonora Colmor Jepsen, 20, föddes 3 oktober 1998 i Danmark. Hon är en dansk sångerska och representerar sitt land i Eurovision Song Contest 2019

I år har Danmark satsat på en lugn variant att ställa upp med i Eurovision Song Contest. Leonora vann danska Melodi Grand Prix, en tävling anordnad för att utse Danmarks bidrag till ESC – och i den tävlingen gick det ju hur bra som helst!

Om bidraget 

Bidraget "Love is forever" innehåller en blandning av hela fyra språk. Vilka? Jo, danska, engelska, franska och tyska.

Vinsten i Melodi Grand Prix resulterade alltså till att hon blev representant för Danmark med låten i ESC, Tel Aviv. 

– Det betyder att det är många fler än jag som tror på mig, och då tror jag mer på mig själv. Det är jag mycket glad över, säger hon till nyhetsbyrån Ritzau.

Men vem är hon när hon kliver av scen?

Prisbelönt skridskoåkare

Leonora har skrivit och framträtt med sina egna sånger i flera år. Men vid sidan av scenen har hon stått på en annan slags scen kan man säga, nämligen isen. Artisten är en tidigare elitskidskoåkare och har tävlat i junior-VM.

Leonora Jepsen
Bildkälla: Instagram @leonorajepsen

En hejare på att cykla

Att cykla är något som Leonora gör för jämnan, i alla fall att döma av hennes Instagram-konto. På var och varannan bild står sångerskan med en cykel. Och på en bild påstår hon dessutom att hon cyklat så pass hårt att hon haft sönder sadelskyddet.

Leonora Jepsen
Bildkälla: Instagram @leonorajepsen

Otroligt vig

Som skridskoåkare har Leonora övat in en hel del konster på isen. Med det har denna tjej med den begåvade sångrösten blivit riktigt vig. Eller vad säger du?

Leonora Jepsen
Bildkälla: Instagram @leonorajepsen

Missade du Semifinal 1 av Eurovision Song Contest 2019 som gick av stapeln under tisdagskvällen? Ingen fara. Här kan du läsa mer om alla bidrag som tog sig vidare till final – och alla bidrag som inte räckte hela vägen.

Kommer du att rösta på Danmark?