Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför visas inte efternamnen i Bonde söker fru

- 17/05/2019, 12:18 -

Inspelningen av Bonde söker fru är hotad. Personer som söker in i programmet försöker nämligen kontakta bönderna privat.

Bonde söker fru är i fara. Inspelningen av programmet är i full rulle och som vanligt har massvis av brev skickats in till våra kära bönder. Men nu avslöjar programledaren Linda Lindorff, 47, att produktionen kämpar mot personer som försöker fuska sig in i deltagarnas hjärtan.

"Varje år är det också några som försöker ta genvägen till sin bonde och inte skicka brev till redaktionen", skriver hon på sin blogg.

"Försöker gå den snabba vägen"

Istället för att ansöka till Bonde söker fru, så väljer många att kontakta bönderna via sociala medier. Programledaren tror att de vill knäppa konkurrensen på näsan genom att ligga steget före.

– Detta tycker jag är rent oförskämt och det irriterar mig, skriver hon.

Linda Lindorff
Linda Lindorff säger att produktionen har problem med alla raggningsförsök på sociala medier. Bildkälla: Stella Pictures

Nu rustar TV4 upp defensiven genom att ta bort efternamnen på bönderna under deras presentation. Dessutom har de uppmanat deltagarna att inte falla för frestelsen, något som kan vara svårt.

– Vi kan ju inte förbjuda dem, men om det kommer brev ber vi dem att skicka in dem till oss så att alla får samma förutsättningar, meddelar TV4 till Nöjesbladet.

Bönder har blivit kära innan programmet

Dock har det hänt att deltagare har blivit kära innan inspelningen av Bonde söker fru. Men då har de valt att hoppa av programmet. Lindorff tror att anledningen till det är att man är mer öppen för kärlek när deltagarna väl har sökt in.

– Det gör att det så klart är väldigt lockande när man får inviter från potentiella kärlekar. Det är svårt att motstå, det kan jag förstår, men man har också sett i ”Bonde söker frus” historia att det inte har funkat jättebra för de som blivit kära innan programmet dragit igång, säger hon till Nöjesbladet.

Bonde söker fru
Böndernas efternamn kommer inte finnas med under presentationen. Bildkälla: Stefan Nilsson / TT
Har du försökt kontakta någon av bönderna?