Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robert Gustafsson om Palmemordet: "Vet att polisen är inblandad"

- 20/05/2019, 21:23 -

I podcasten "Nemo möter en vän" berättar komikern och skådespelaren Robert Gustafsson om sina tankar kring Palmemordet. Han menar på att mordet på Olof Palme var ett beställningsjobb, och det är han säker på.

Folkkäre skådespelaren och komikern Robert Gustafsson, 54, berättar nu i podcasten "Nemo möter en vän" att han befann sig den 28 februari 1986, på samma bio som statsministern Olof Palme besökte strax innan han sköts till döds på öppen gata.

Gustafsson är säker på sin sak efter vad han sett under kvällen. Vad han såg? Flera män med walkie-talkies och en polisbil – precis innan Palme mördades, skriver Aftonbladet.

– Jag satt en eller två bänkrader framför paret Palme på biografen. När den var slut lyckades jag peta Palme på axeln och sen vände jag mig om och låtsades som att det var någon annan som gjort det. Sen sa jag "jag har petat på Palme", det var lite larvigt, säger han i podcasten.

Men väl utanför biografen såg Gustafsson en bil med tonade rutor, något han då tyckte såg ut som en civil polisbil.

"Något som inte stämde"

– Sådana rutor får man inte ha om man inte är snut så då tänkte jag "jaha, han har övervakning". Det var även walkie-talkies överallt. Jag hörde hur det pep och att folk pratade med varandra genom dessa. Jag tänkte "jäklar vilket pådrag han har". Sen hörde jag efter mordet att det inte fanns någon övervakning överhuvudtaget och då förstod jag att något inte stämde, säger Robert Gustafsson.

Vittnesförhör

Komikern och skådespelaren anmälde sedan till polisen att han hade varit på biografen samma kväll. Men polisen ska inte ha ringt upp för ett vittnesförhör förrän tre veckor senare.

En utfrågning skedde sedan enligt Gustafsson via telefon. Dock kände han inte att uppgifterna blev så väl bemötta av polisen.

När Gustafsson sedan tog ut förhöret som offentlig handling så är inte de uppgifter han lämnat med i protokollet, inte ens nedskrivet. 

Säker på att det hela är ett beställningsjobb

– Jag vet att polisen är inblandad. Detta är större än vad man tror. Det är ingen galning som sprungit fram och skjutit. Det är ett beställningsjobb med massa män iblandade men det tystas ner, säger Gustafsson i podcasten.

Nyheter24 har tidigare skrivit om ett nytt avslöjande av magasinet Filter där den så kallade Skandia-mannen Stig Engström pekas ut som huvudspår i Palme-utredningen. Nu uttalar sig Leif GW Persson om granskningen, här kan du läsa mer om det.

Tror du på Robert Gustafssons teori?