Tisdag 26 Okt
Stockholm

Leif GW Persson om nya Palme-spåret: "Hoppas att det inte är han"

I ett nytt avslöjande av magasinet Filter pekas den så kallade Skandia-mannen, Stig Engström. ut som huvudspår i Palme-utredningen. Nu uttalar sig Leif GW Persson om granskningen.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Stig Engström, den så kallade Skandia-mannen, var redan tidigare en del av Palme-utredningen, men då som ett vittne. Efter att journalisten Thomas Pettersson, tillsammans med magasinet Filter, granskat Engström kunde man avslöja att Engström faktiskt utreds som nytt huvudspår. Läs mer om det här.

Under onsdagsmorgonen kommenterade Leif GW Persson avslöjandet i TV4:s Nyhetsmorgon.

– Jag hoppas att han inte är det, skälet är att han är död. Det finns några svaga möjligheter att kolla detta. Det hävdas att han ska ha haft tillgång till vapen, att han kände en vapenhandlare och ska ha haft en revolver av samma typ som ska vara aktuellt här, säger han i programmet.

Stig Engström avled år 2000.

Persson säger också att Stig Engström faktiskt passar bra in på det första signalement som gavs av gärningsmannen, och att Skandia-mannen hade ett tänkbart motiv.

– Han anses vara allmänt högerstucken. Han har lite militära kompisar, spelar bridge och gillar inte Palme. Det stämmer dock på hundratals liknande denna tid. 

Leif GW Persson tror dock inte att polisen kommer att kunna leda spåret i bevis.

– Om han hade varit vid liv hade det varit annorlunda, för då hade du haft någon att prata med.

Det finns en rad saker som talar för att Stig Engström skulle haft möjlighet att mörda Palme den 28 februari.

Engström jobbade på Skandia, vars kontor ligger precis bredvid platsen där Olof Palme sköts. Engström stämplade ut 23.19 den kvällen – två minuter senare var Palme död.

Dessutom påstås den så kallade Skandia-mannen ha haft tillgång till den typ av vapen som användes. Han hade också skjutvana. 

Läs mer om vad som talar för och emot här.

Läs också om de mest kända teorierna kring mordet på Olof Palme.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tror du på den nya teorin om vem som mördade Olof Palme?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela