Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kändisarna med acne: "Jag skämdes och hade ont"

- 29/05/2019, 17:17

Kendall Jenner, Justin Bieber, Katy Perry och Khloé Kardashian är bara några av de kändisar som öppet har berättat om sin acne. – Jag hade fruktansvärd acne – djupa, kokande finnar – den sorten som gjorde fruktansvärt ont. Jag ville inte lämna mitt hus, säger Cameron Diaz.

Att vakna upp med en sprängande, bultande, illröd finne är aldrig särskilt kul. Och det händer kändisarna också – här är kändisarnas egna ord om sin acne. 

Filmstjärnan Cameron Diaz, 46, har berättat om sin acne i sin bok "The Body Book".

– Du kanske tror att mitt liv är helt glamouröst, men jag brukade ha fruktansvärd acne – djupa, kokande finnar – den sorten som gjorde fruktansvärt ont. Jag ville inte lämna mitt hus. Mina vänner sa att de inte märkte något, men själv trodde jag att det var det enda folk såg. Ingen concealer eller foundation kunde täcka min huds textur. Jag skämdes och hade så ont. Det var misär, skrev hon i boken. För Cameron blev räddningen att hon skippade "skräpmat".

Cameron Diaz
Cameron Diaz. Bildkälla: Stella Pictures

Skådespelaren Bella Thorne, 21, har varit väldigt öppen om sin acne. 

– Jag minns när jag började få acne, jag såg massa små bulor under min hud. Det fick mig att känna mig väldigt osäker varje gång någon tittade på mig eller pratade med mig, har hon berättat på Instagram, skriver In Style.

Bella Thorne
Bella Thorne. Bildkälla: Stella Pictures

Supermodellen Chrissy Teigen, 33, brukar – precis som de flesta andra kvinnor – att drabbas av "mensfinnar". På Twitter visade hon en video över hur mensen påverkar hennes hud. "Mens-hud. Så arg", skrev Chrissy till videon.

Chrissy Teigen
Chrissy Teigen får finnar vid mens. Bildkälla: Stella Pictures.

Artisten Lorde är väldigt öppen om sin kamp mot acnen. Men något hon är vansinnigt trött på är att få oönskade tips från människor i sin omgivning. I en video visade Lorde sitt stöd till andra som är drabbade av acne.

– Jag känner er smärta. Vi kommer dit. Det kommer vi. Jag lovar, sa hon i videon, skriver In Style.

Lorde
Artisten Lorde. Bildkälla: Stella Pictures

Supermodellen Kendall Jenner, 23, har även hon berättat om sin acne. På Twitter hade hon en hälsning till alla som funderat på att stanna hemma på grund av att man har ett acneutbrott. "Låt aldrig den där skiten stoppa dig", uppmanade Kendall.

Kendall Jenner
Kendall Jenner. Bildkälla: Stella Pictures.

Artisten Justin Bieber, 25, har haft acne i många år, och han har varit ambassadör för acnebehandlingen Proactiv. I mars 2018 la Bieber ut en selfie där han pekade på sina finnar och till bilden skrev han "Finnar är inne".

Justin Bieber
Justin Bieber. Bildkälla: Stella Pictures

Precis som alla andra så drabbas Khloé Kardashian då och då av finnar. På Twitter har Khloé berättat att hennes knep är att punktbehandla med tea tree oil, något som Style Caster då rapporterade om.

Khloe Kardashian
Khloe Kardashian. Bildkälla: Stella Pictures

Sångerskan Katy Perry, 34, led av acne när hon var yngre. Det har idag lämnat henne med ärr, något som hon känner sig osäker över. 

– Jag tänker mycket på det. Ibland har jag för mycket smink för att täcka ärren, berättade Katy för Elle Australia, skriver Womens Health Magazine.

Katy Perry
Katy Perry led av acne när hon var yngre. Bildkälla: Stella Pictures.

Artisten och skådespelaren Selena Gomez, 26, har ett knep när hon har finnar. 

– Jag drar på mig en hatt, och om jag har en finne så får den väl vara där. Jag tänker "Japp, kolla, jag har en finne. Så? Det har alla", berättade Selena.

Selena Gomez
Selena Gomez. Bildkälla: Stella Pictures

Sångerskan Lily Allen, 34, bjuder då och då sina Instagramföljare på osminkade bilder som visar hennes acne. "Hur rättvist är det att jag får acne i 30-års åldern", skrev hon till en selfie.

Lily Allen
Lily Allen. Bildkälla: Stella Pictures


Brukar du få finnar?