Arvid Stenbäcken om olyckan som gett honom PTSD

- 04/06/2019, 12:23 -

Det var förra året på Nationaldagen som PH-profilen Arvid Stenbäcken föll sju meter från en balkong. Han bröt nacke, rygg, fot, revben, armen, nyckelben samt fler andra ben i kroppen. Men trots att ben läker så sitter vissa saker kvar i minnet.

Under pressträffen av Paradise Hotel 2018 satt Arvid Stenbäcken i en rullstol med bandage på ett av sina ben, han hade dessutom nackkrage och var ordentligt omplåstrad. 

Arvid berättade då för Nyheter24 att han fick sina skador när han skulle ta sig hem en tidig morgon efter att ha festat. 

Arvid Stenbäcken
"Det är ett under att jag inte blev förlamad", säger han i "Paradise Hotel-Efter festen". Bildkälla: Viafree

– Jag hade glömt nycklarna när jag skulle hem på nationaldagens morgon och valde att försöka klättra in till min lägenhet istället, sa han då. 

Det var alltså på lägenhetshusets balkonger som Arvid begav sig upp för att försöka ta sig in i sin lägenhet. 

– Och det gick sådär, fyllde han i. 

Det slutade med att Arvid föll sju meter och bröt nacke, rygg, fot, revben, ena armen, nyckelben samt fler andra ben i kroppen.

Arvid Stenbäcken
Arvid låg inne på sjukhuset i en hel sommar. Bildkälla: Viafree

– Jag hade tur som inte blev helt förlamad, berättar han nu i Paradise Hotel- Efter festen. 

Utöver fysiska skador så dras idag Arvid med psykiska åkommor efter olyckan. Han har nämligen diagnostiserats med PTSD – vilket är en förkortning för Post-traumatic stress disorder. Vilket han nu ska börja gå till psykolog för att bearbeta. 

– Jag var inlagd hela förra sommaren och satt i rullstol tre månader. Nu lider jag av PTSD vilket man kan uppleva efter olyckor, men därför känns det bra att gå till psykolog med det här nu. Det känns lite läskigt men det ska nog gå bra, säger han. 

Paradise Hotel- Efter festen finns att se på Viafree.

Visste du vad PTSD var?