Bilderna stoppades från prins Carl Philips kändistäta 40-års fest

- 04/06/2019, 17:10 -

Prins Carl Philip bjöd nyligen in till en storstilad maskeradfest på Slottet – bland gästerna fanns kungligheter och kändisar. Nu avslöjas det att bilderna från festen har stoppats.

Den 13 maj fyllde prins Carl Philip 40 år, och drygt två veckor senare ställde han till med en rejäl fest på Slottet. Det var roligt nog maskerad, och temat var att gästerna skulle klä ut sig till vad de drömde om att bli som barn.

Bland gästerna fanns bland annat den tidigare dokusåpaprofilen Meral Tasbas, drottning Silvias gudson Fredrik von der Esch med sin flickvän, skådespelaren Cecilia Forss. Även skådespelaren Rafael Edholm var på plats, precis som artisten Danny Saucedo – som även uppträdde på festen.

Prins Carl Philip
Prins Carl Philip ställde till med en stor fest – men gästerna var tvungna att följa en regel. Bildkälla: Stella Pictures.

Margareta Thorgren är hovets informationschef, och för Expressen berättade hon om festligheterna:

– Det är en stor fest, det får man säga. Den är för prinsens vänner, familj, bekanta och de i kungafamiljen som är hemma. Det innebär kungen, drottningen och kronprinsessparet. Prinsessan Madeleine är ännu inte hemkommen, tyvärr och därför kan inte prinsessan Madeleine och Chris vara med. De tycker att det är väldigt tråkigt förstås.

Danny Saucedo
Danny Saucedo var en av gästerna på festen. Han klädde ut sig till Jedi i Star Wars. Bildkälla: Stella Pictures.

Hemliga regeln gästerna tvingades följa 

Trots att både kändisar och kungligheter glatt poserade för fotograferna när de anlände till Slottet så var det andra regler som gällde under själva festen.

Stoppa Pressarna var först med att avslöja att alla gäster hade fått tydliga instruktioner redan när inbjudan gick ut: Inga bilder från festen får synas på sociala medier.

Fredrik von der Esch och Cecilia Forss
Fredrik von der Esch och Cecilia Forss var även de på prinsens storslagna fest. Bildkälla: Stella Pictures

Enligt en källa till Stoppa Pressarna tycker prinsessan Sofia att det är jobbigt att aldrig kunna vara privat.

– Som jag förstått det var det framför allt hon som vädjade, avslöjar källan för Stoppa Pressarna.

Festen blev en lyckad historia, och enligt källan så var prinsparet väldigt nöjda efteråt och uppskattade att ingen av gästerna la ut några bilder på sociala medier.