Terese Alvén
Terese Alvén är så mycket mer än sin sjukdom. Vi får aldrig glömma Terese och den inspiration hon gav så många. - Foto: Instagram.com/teresealven

Hyllad och älskad – därför får vi aldrig glömma Terese Alvén

Träningsprofilen Terese Alvén drabbades av cancer, och under lördagen meddelande hennes make Glenn Boström att Terese i samråd med läkare har valt att bli sövd under sin sista tid.


Marie Terese Alvén föddes den 5 juni 1982 i Stockholm. Terese har bloggat i över 10 år, och slog igenom redan år 2007 med sin träningsblogg Spark i baken. Hon har tidigare bloggat om hälsa för tidningen Amelia, men de senaste åren har hon drivit sin egna plattform.

Terese har i ett rasande tempo skrivit flera böcker om träning, kost och hälsa. Hon bokdebuterade år 2013 med "Viktig: från matmissbrukare till träningsförebild", och den följde hon upp året efter med "Träna tillsammans med familjen". 

År 2015 kom "Träna tillsammans Tia" och året därpå kom "Jätteviktig: att må bra efter en ätstörning". Terese har även drivit den framgångsrika podcasten "Rörelseglädje" och föreläst om hälsa och hur man kommer ut på andra sidan efter en ätstörning.

Terese Alvén hade alltid ett leende på läpparna och spring i benen. Bildkälla: Instagram/teresealven

"Var tacksam för det fina du har i livet"

På Instagram har hon länge inspirerat och peppat sina tusentals följare. Hon har även bloggat om sitt liv och vardag, med maken Glenn och sina två barn. Och självklart mycket träning. För det är det som driver Terese.

Men under våren svartnade tillvaron. I februari meddelade Terese på Instagram att hon tvingats avbryta sin graviditet. Detta på grund av att hon drabbats av en mucinös borderlinetumör.

"Jag vill påminna om att vara tacksam för det fina du har i livet. Jag försöker lägga fokus på mina två underbara barn Charles och Tilde, de kommer att hjälpa mig ut ur mörkret även om jag just nu måste få sörja", skrev Terese. 

På Instagram visade Terese hur tiden tillbaka var, och det gick inte att ta miste på allt det stöd hon fick från familj och vänner. Hon var snabbt tillbaka i löpspåret, och i mars fick hon bokkontrakt för att skriva sin femte bok.

Terese Alvén inspirerade tusentals människor att knyta på sig träningsskorna och ge sig ut i spåret. Bildkälla: Instagram/teresealven

"Ni som kan, spring för mig, idag och andra dagar"

Men så i slutet av april kom nästa smäll. Terese åkte in akut på sjukhuset. Massor av blod i magen. Blod som kom från en sprucken cysta.

"Du som mår bra just idag. Var tacksam över det. Och träna lite för mig med", skrev Terese.

Den 20 maj fick Terese sin diagnos – cancer. Några dagar senare fick hon sin första dos cellgifter. Trots den tuffa tiden fortsatte Terese att inspirera. Peppa. 

"Tack för alla hejarop. Fortsätt springa för mig, det ger kraft", skrev hon.

"Utrota den här hemska sjukdomen"

För fem dagar sedan fyllde Terese 37 år. På Instagram delade hon en bild på sig själv från sjukhussängen. Omgiven av barnen och sin man.

"Ni som kan, spring för mig, idag och andra dagar", uppmanade hon följarna och avslutade med #fuckcancer.

Teres Alvén fyllde nyligen 37 år. Bildkälla: Instagram/teresealven

Den 8 juni meddelade hennes make Glenn i ett inlägg på Facebook att Terese, i samråd med läkare, har valt att bli sövd under sin sista tid i livet.

Han avslutade inlägget med en viktig uppmaning, som vi alla kan ta till oss.

"Vi vill påminna om Tess önskan att inte skicka blommor eller andra gåvor, utan i stället tänka på Cancerfonden. Fortsätt att springa för Terese och fortsätt stödja Cancerfonden i jobbet med att utrota den här hemska sjukdomen".

Tess insamling på Cancerfondens sida har redan nått sitt mål på 150 000 kr – ett mål som utökats till 500 000 kronor. Vill du vara med och stötta insamlingen kan du göra det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!