Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias lyxiga midsommar

- 18/06/2019, 10:24 -

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia tar med sig småprinsarna Alexander och Gabriel för ett midsommarfirande i lyxens tecken. Destinationen? Villa Mirage i Sainte-Maxime.

Midsommar närmar sig med stormsteg. Oh så härligt att fnula med en blomsterkrans, mumsa i sig smarrig mat och skåla med goda vänner. Och befinner du dig i Sverige får du förmodligen avsluta kvällen i en regnjacka då det aldrig går att räkna med sol på midsommar.

Men för prins Carl Philip och prinsessan Sofia blir det ett annorlunda midsommarfirande. Paret har nämligen åkt till kungafamiljens semesterhus Villa Mirage i Sainte-Maxime. 

Enligt Svensk Dam så åkte prins Carl Philip, prinsessan Sofia och småprinsarna Alexander och Gabriel ner till Nice redan under måndagen. Därefter väntar en kort färd till Sainte-Maxime och villan med stort v.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia i Frankrike. Bildkälla: Instagram/prinsparet

Villa Mirage har varit i kungafamiljens ägo i många år, och en gång i tiden ägdes den faktiskt av prins Bertil och prinsessan Lilian. Villa Mirage bjuder på sju rum, en vacker trädgård och en privat strand. 

Det har länge varit en tradition för medlemmar i kungafamiljen att åka ner till medelhavet för sol och bad. Vill prins Carl Philip och Sofia känna havsbrisen ordentligt så brukar de då och då ta en tur med kungens båt Polaris.

Kungen och drottning Silvia
Kungen och drottning Silvia tar en tur med båten Polaris i Sainte-Maxime år 2009. Bildkälla: Stella Pictures.

Enligt Svensk Dam så fick kungen båten, en J-Craft av modellen Cabrio Cruiser, till rena reapriset. Egentligen så kostade båten över 2 miljoner kronor – men kungen betalade lite mer än en halv miljon kronor för båten. I dealen ingick det att han skulle göra marknadsföring för kommande båtar. 

Vill du se hur det såg ut när prinsessan Sofia och prins Carl Philip njöt av sol och bad i Sainte-Maxime år 2013? Här kan du se de exklusiva bilderna!