1 av 2
2 av 2

Blir det din låt som vinner Melodifestivalen 2020?

Blir det din låt som vinner Melodifestivalen 2020? Mellan 26 augusti och 13 september kan du som vill tävla i nästa års festival skicka in ett bidrag som du tror kan vinna.


Få av oss har släppt antiklimaxet som vi fick uppleva under Eurovision Song Contest 2019 när John Lundvik halkade på målsnöret och landade femte plats i tävlingen. 

Men snart är det dags igen. 

Totalt ska 28 bidrag tävla i Melodifestivalen 2020, varav ett av bidragen är vinnaren av P4 Nästa, som avgörs 24 augusti i Linköping. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen och de övriga 14 bidragen består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen.

Lina Hedlund framförde Victorious. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

– Det känns fantastiskt kul att öppna upp ”porten” till Melodifestivalen 2020, detta första steg mot Hela Sveriges Fest. Vi ser fram emot starka melodier, tydliga uttryck och en härlig musikalisk blandning från artister och upphovspersoner, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2020.

Den 26 augusti kl 09.00 öppnar vi vår anmälningssajt på adressen http://bidrag.melodifestivalen.se. Den som inte vill riskera att missa öppningsdatumet kan redan nu gå till adressen och anmäla sig för en påminnelse via mejl.

Loreen vann både Melodifestivalen och Eurovision. Bildkälla: JESSICA GOW / TT

Så är du sugen på att anmäla dig, då kan du läsa tävlingsreglerna på svenska här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är P2:s nya klassiska artist

De leder Grammisgalan

Ett av Sveriges vassaste humorpar leder årets Grammisgala. För Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl är samarbetet hemtamt, men sammanhanget helt nytt.

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47
Under söndagen sändes sista avsnittet av "Hotell Romantik", säsong två. Här är SVT:s besked om programmets framtid.

Filmfotograf dog – vapenansvarig får fängelse

igår 20:16
Hanna Gutierrez Reed, som var vapenansvarig under inspelningen av "Rust", döms till ett och ett halvt års fängelse, rapporterar amerikanska medier.

Allt om Alexandra Nilsson: Podd, pojkvän och tiden som Kissie

igår 15:17
Alexandra Nilsson är en svensk influencer och tidigare bloggare. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Alexandra Nilsson.

Jeremy Clarkson chockar med bild från Sverige: "Jag trodde aldrig..."

igår 15:13
Jeremy Clarkson och hustrun Lisa Hogan besökte Sverige och Danmark – och en bild från parets semester väckte starka reaktioner hos de engagerade följarna...