Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Aviciis pappa i Almedalen: "Tror inte att han planerade det här"

- 03/07/2019, 14:09 -

Tim ”Avicii” Berglings pappa Klas Bergling intervjuades på onsdagen av CNN-stjärnan Robyn Curnow i ”CNN Talk” i Expressens lounge.

Det var den 20 april 2018 som den svenska dj-stjärnan Tim "Avicii" Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat. 

Tim har sörjts av en hel värld vilket gjorde att hans föräldrar och crew beslöt sig för att släppa albumet "Tim" postumt. Detta för att Tim hade velat dela all sin musik med sina fans. 

I slutet av mars meddelade Tims föräldrar att de har startat en stiftelse till hans minne. Tim Bergling Foundation jobbar främst  med frågor som psykisk ohälsa och självmord.

Under Almedalen-veckan var hans pappa Klas Bergling på plats för en intervju i Expressens tält där han blev intervjuad av CNN-stjärnan Robyn Curnow. De pratade bland annat om att psykisk ohälsa bland unga är en politisk fråga samt om Tims sista tid i livet.

Anki Lidén och Klas
Anki Lidén och Klas Bergling. Bildkälla: Stella Pictures.

– Vi kan inte prata om psykisk ohälsa hos barn och unga i tio år till. Lös problemet, sa han. 

Han berättade att Tim var tillsynes glad under den sista tiden i livet. Att han ibland kunde ringa om han hade problem men i övrigt så rullade livet på. 

– Det såg bättre ut, och han var glad. Men om du är extremt glad, så är det inte långt till att vara extremt nere. Jag tror att det var det som hände. Jag tror inte att han planerade det här självmordet, det var mer som en trafikolycka. Många saker hände samtidigt, sa han och fortsatte:

– Han var glad för sin musik och han var glad innan detta hände.

Mitt i den sorgliga stämningen i Almedals-tältet så blev det även lite skrattfyllt då Klas berättade att de som föräldrar inte hade förutspått att deras kreativa son skulle komma att bli en superstjärna. 

Tim
Tim "Avicii" Bergling blev 28 år gammal. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT Bild

– Nej jag gillade inte hans musik från början, nej, sa han och skrattade. Jag lyssnar ju på Ray Charles, jazz och blues…

Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101.

Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan  0771-220060 och de har öppet 13-22 alla dagar.