Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

ASAP Rockys tid i häktet – bajs, smutsigt vatten och hemsk mat

- 09/07/2019, 16:57 -

Den amerikanska hiphopstjärnan ASAP Rocky sitter häktad på Kronobergshäktet på Kungsholmen i Stockholm. Och tiden där är allt annat än fridfull. Nu avslöjas det att maten är oätlig, vattnet smutsigt och att det är bajs överallt.

Den amerikanska hiphopstjärnan ASAP Rocky sitter häktad i Sverige, misstänkt för en misshandel.

Det var söndag den 30 juni som polisen fick larmet om en misshandel i Stockholm, och när de kom till platsen hittade de en man som låg medvetslös på marken. 

Ett videoklipp som sedan spreds över hela världen visar hur två män först förföljde ASAP Rocky och hans crew med livvakten i spetsen. 

ASAP Rocky
ASAP Rocky, vars riktiga namn är Rakim Mayers, sitter nu häktad. Bildkälla: Stella Pictures.

I klippet hörs det hur ASAP Rocky säger att han inte vill ha något bråk och han försöker lugna ner situationen. Efter en del diskussioner fram och tillbaka så eskalerade sedan situationen och blev våldsam. Klippet visar hur bland annat ASAP Rocky misshandlar en av killarna.

ASAP Rocky
Klippet visar hur ASAP Rocky kastar iväg en av killarna. Bildkälla: TMZ

ASAP Rocky har suttit häktad sedan den 2 juli, och senast den 19 juli ska åklagaren bestämma om stjärnan ska begäras omhäktad eller släppas på fri fot.

ASAP Rocky
ASAP Rocky sitter häktad på Kronobergshäktet i Stockholm. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Äter bara ett äpple om dagen

Nu framkommer nya detaljer om ASAP Rockys tid på Kronobergshäktet på Kungsholmen i Stockholm. Enligt källor till Tmz så är det "omänskliga förhållanden" inne på häktet. Bland annat ska det vara bajs överallt, fruktansvärd mat och faciliteter som inte passar "mänskliga varelser", skriver Tmz.

Enligt källor till Tmz så sover ASAP Rocky på en yogamatta utan någon filt över sig. 

En cell i Kronobergshäktet
En cell i Kronobergshäktet efter renoveringen 2017. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

I cellen bredvid honom sitter en man med svåra mentala problem. Denna man slår sitt huvud mot betongväggen och kastar bajskorvar omkring sig. Bajs som alltså inte städas bort.

Vattnet är inte heller rent och maten är oätlig. De första fem dagarna i häktet så ASAP Rocky ett äpple om dagen, och det var det. Tmz skriver vidare att källan berättar att häktet är "smutsigt" och "fullt av sjukdomar".