ASAP Rocky häktad
ASAP Rocky häktad – han sitter nu i en cell på Kronobergshäktet i Stockholm.

ASAP Rockys tid i häktet – bajs, smutsigt vatten och hemsk mat

Den amerikanska hiphopstjärnan ASAP Rocky sitter häktad på Kronobergshäktet på Kungsholmen i Stockholm. Och tiden där är allt annat än fridfull. Nu avslöjas det att maten är oätlig, vattnet smutsigt och att det är bajs överallt.


Den amerikanska hiphopstjärnan ASAP Rocky sitter häktad i Sverige, misstänkt för en misshandel.

Det var söndag den 30 juni som polisen fick larmet om en misshandel i Stockholm, och när de kom till platsen hittade de en man som låg medvetslös på marken. 

Ett videoklipp som sedan spreds över hela världen visar hur två män först förföljde ASAP Rocky och hans crew med livvakten i spetsen. 

ASAP Rocky, vars riktiga namn är Rakim Mayers, sitter nu häktad. Bildkälla: Stella Pictures.

I klippet hörs det hur ASAP Rocky säger att han inte vill ha något bråk och han försöker lugna ner situationen. Efter en del diskussioner fram och tillbaka så eskalerade sedan situationen och blev våldsam. Klippet visar hur bland annat ASAP Rocky misshandlar en av killarna.

Klippet visar hur ASAP Rocky kastar iväg en av killarna. Bildkälla: TMZ

ASAP Rocky har suttit häktad sedan den 2 juli, och senast den 19 juli ska åklagaren bestämma om stjärnan ska begäras omhäktad eller släppas på fri fot.

ASAP Rocky sitter häktad på Kronobergshäktet i Stockholm. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Äter bara ett äpple om dagen

Nu framkommer nya detaljer om ASAP Rockys tid på Kronobergshäktet på Kungsholmen i Stockholm. Enligt källor till Tmz så är det "omänskliga förhållanden" inne på häktet. Bland annat ska det vara bajs överallt, fruktansvärd mat och faciliteter som inte passar "mänskliga varelser", skriver Tmz.

Enligt källor till Tmz så sover ASAP Rocky på en yogamatta utan någon filt över sig. 

En cell i Kronobergshäktet efter renoveringen 2017. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

I cellen bredvid honom sitter en man med svåra mentala problem. Denna man slår sitt huvud mot betongväggen och kastar bajskorvar omkring sig. Bajs som alltså inte städas bort.

Vattnet är inte heller rent och maten är oätlig. De första fem dagarna i häktet så ASAP Rocky ett äpple om dagen, och det var det. Tmz skriver vidare att källan berättar att häktet är "smutsigt" och "fullt av sjukdomar".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde ASAP Rocky släppas fri?
Senaste nytt

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda, försörjer sig idag som influencer. Något som ger henne riktigt bra betalt...

Per Gessles enorma miljonimperium – så mycket pengar håvar han in

1 timme sedan
Per Gessle har, under åren i Roxette och Gyllene Tider, byggt upp en smärre förmögenhet. Nyheter24 har kikat närmare på Gessles inkomst och bolag.

Ändringen - Israel får medverka på Kulturnatt

1 timme sedan
Stockholms stad tog bort Israels ambassad ur Kulturnattens program på grund av säkerhetsläget. Men nu ändrar sig kommunen, skriver SVT:s "Kulturnyheterna ".

Hon får radions lyrikpris

1 timme sedan
"Ett visionärt raseri" belönas med Sveriges Radios lyrikpris. Judith Kiros får priset för diktsamlingen "Det röda är det gränslösa".