Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leif GW Perssons hårda kritik mot häktingen av ASAP Rocky

- 10/07/2019, 14:23 -

Leif GW Persson har nu uttalat sig om ASAP Rocky som just nu sitter häktad misstänkt för grov misshandel. "Att beskriva det som en grov misshandel tycker jag går bortom rimliga fantasier", säger GW i TV4:s Nyhetsmorgon.

Den amerikanska hiphopstjärnan ASAP Rocky sitter häktad i Sverige, misstänkt för en misshandel.

Det var söndag den 30 juni som polisen fick larmet om en misshandel i Stockholm, och när de kom till platsen hittade de en man som låg medvetslös på marken. Ett videoklipp som sedan spreds över hela världen visar hur två män först förföljde ASAP Rocky och hans crew med livvakten i spetsen

I klippet hörs det hur ASAP Rocky säger att han inte vill ha något bråk och han försöker lugna ner situationen. Efter en del diskussioner fram och tillbaka så eskalerade sedan situationen och blev våldsam. Klippet visar hur bland annat ASAP Rocky misshandlar en av killarna. 

"Bortom rimliga fantasier"

Leif GW Persson gästade under onsdagen  TV4:s Nyhetsmorgon och beskriver händelsen som ”en klockren misstanke om misshandel”. Samtidigt  ifrågasätter han en rad beslut tagna av åklagare och tingsrätt.

– Att beskriva det som en grov misshandel tycker jag går bortom rimliga fantasier. Det är en ganska vanlig misshandel, säger han i Nyhetsmorgon.

ASAP Rocky
ASAP Rocky backas av GW. Bildkälla: Stella Pictures

Han säger att beslutet att bevilja häktning gjorde honom ”lite förvånad med tanke på omständigheterna”, och att det ”verkar vara på gränsen till okynne” från åklagarens sida.

GW väljer även att ta upp det faktum att en av de unga männen slog ASAP Rockys livvakt med sina hörlurar. 

– Det fångades också på film. Men mot honom har man inte höjt fingret ens, säger han i Nyhetsmorgon.

I fredags häktades sedan ASAP Rocky och två andra personer i två veckor. Häktningen överklagades till hovrätten och sedan till Högsta domstolen – men båda gav avslag.

GW Persson
GW Persson har uttalat sig om häktningen av ASAP Rocky. Bildkälla: Stella Pictures

Angående vad som kommer hända härnäst säger Leif GW Persson:

– Jag skulle bli svårt förvånad att han skulle bli dömt till en frihetsberövande påföljd.

– Han kommer sitta dom där 14 dagarna och sedan så kommer han släppas, avslutar han. 

ÄTER BARA ETT ÄPPLE OM DAGEN

Nyligen framkom nya detaljer om ASAP Rockys tid på Kronobergshäktet på Kungsholmen i Stockholm. Enligt källor till Tmz så är det "omänskliga förhållanden" inne på häktet. Bland annat ska det vara bajs överallt, fruktansvärd mat och faciliteter som inte passar "mänskliga varelser", skriver Tmz.

Enligt källor till Tmz så sover ASAP Rocky på en yogamatta utan någon filt över sig. 

Vattnet är inte heller rent och maten är oätlig. De första fem dagarna i häktet så ASAP Rocky ett äpple om dagen, och det var det. Tmz skriver vidare att källan berättar att häktet är "smutsigt" och "fullt av sjukdomar".

En cell i Kronobergshäktet efter renoveringen 2017. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Mer om det kan du läsa här.