Kandisarna-som-haft-problem-med-droger
Kändisarna som haft problem med droger - Foto: Jordan Strauss, Jordan Strauss, Vianney Le Caer

Här är superstjärnorna som har haft drogproblem

Vi ser dem ofta med piffiga frisyrer och glamorösa kläder. Men bakom kulisserna kämpar många – vissa med missbruk. Här är superstjärnorna som öppnat upp sig om sina drogproblem.


Att vara superkändis kan verka som en enda stor fest – men ibland kan det bli för mycket, i alla fall för dessa stjärnskott. 

Här är världskändisarna som har öppnat upp sig om sina drogmissbruk:

1. Lady Gaga

Först ut på listan är popdrottningen och numera skådespelerskan Lady Gaga. Med sin huvudroll i succéfilmen "A star is born" har stjärnskottet nyligen fått ett uppsving – men allt har inte alltid varit guld och gröna skogar. 

Gaga har nämligen en historia av att röka marijuana – något som tillslut utvecklades till ett beroende:

"Jag behövde sluta... Jag var beroende av det", sa Gaga i Elvis Durans radioshow 2016. Hon fortsätter med att förklara att hon rökte upp till 20 jointar per dag när det var som värst. 

Bildkälla: Jordan Strauss/AP

2. Brad Pitt

Även superskådisen Brad Pitt har haft en kärlek för marijuana, något han gärna parat ihop med en grogg.

I en intervju från 2017 berättar Pitt om sitt beroende. Där säger han bland annat att han inte kan minnas en dag sedan college som han inte rökt eller druckit alkohol, något han beskriver som "problematiskt".

Bildkälla: Evan Agostini/AP

3. Fergie 

Den kvinnliga sångerskan i musikgruppen Black Eyed Peas, Fergie, har även hon kämpat med ett beroende.  

I dokumentärserie Next Chapter beskriver stjärnan hur hon regelbundet missbrukat både ecstasy och crystal meth, något hon tillslut kom över med hjälp av meditation och terapi.

Bildkälla: Willy Sanjuan/AP

4. Drew Barrymore 

Du känner säkert igen henne från filmer som "Charlies änglar" och "50 first dates", men Drew Barrymore är inte bara en framgångsrik skådis – hon har också missbrukat droger

I en intervju från 1990 förklarar stjärnan hur hon började med att röka marijuana, något som hon snabbt tröttnade på: 

"Min beroende-hjärna sa till mig att "röka gräs är gulligt, då vore det ännu gulligare att ta tyngre saker, som kokain", det var stegrande..."

Bildkälla: Amy Sussman/AP

5. Demi Lovato 

Med en tidig karriär på tv-kanalen "Disney Channel" blev Demi Lovato snabbt ett bekant ansikte världen över. Men bakom kulisserna var allt långt ifrån bra – där kämpade stjärnan med ett kokainmissbruk:

"Jag smög in [kokain] på plan, i badrum, smög med det överallt..." förklarar Lovato i en dokumentär. Hon berättar även att hon brukade använda andra personers urin för att klara av drogtester. 

Bildkälla: Richard Shotwell/AP

Läs även: 13 kändisar som inte dricker alkohol

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visste du det här om stjärnorna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.