Kevin Spacey frias från anklagelser om sexuella övergrepp
Kevin Spacey frias från anklagelser om sexuella övergrepp - Foto: Steven Senne/ ASSOCIATED PRESS / TT

Efter övergreppsanklagelserna – Kevin Spacey frias i rätten

Skådespelaren Kevin Spacey var en av männen som anklagades för sexuella övergrepp under metoo. Nu har han friats från alla brottsmisstankar.


Kevin Spacey, 59, var en av många män som hamnade i fokus under metoo-hösten 2017. Hela 30 män hade anklagat skådespelaren för sexuella övergrepp. 

Spacey åtalades sedan för övergrepp på 18-årig man, en incident som ska ha skett rum vid en bar i Nantucket, Massachusetts, 2016. 

Anklagades för övergrepp på bar

Mannen anklagade skådespelaren för att ha bjudit honom på alkohol och sedan ha tagit på hans könsorgan. 18-åringen ska ha skickat ett sms under övergreppet till hans dåvarande flickvän, detta skriver CNBC.

Nu frias skådespelaren efter att mannen vägrat att vittna i rätten. Smset har använts som bevis i utredningen, men enligt Spaceys advokat så ska vissa av meddelanden ha tagits bort.

18-åringen skulle förhöras angående de raderade smsen och om en borttappad mobiltelefon, men valde att inte göra det. Detta är en av anledningarna till att nu fallet läggs ned.

Mamman till 18-åringen höll presskonferens

Det var i hösten 2017 som mamman till den 18-årige mannen höll en presskonferens och anklagade Spacey för sexuella övergrepp, enligt CNBC.

Skådespelaren hade tidigare huvudrollen i tv-serien House of Cards, men blev efter metoo-upproret av med sin roll.

Kevin Spacey i rätten. Bildkälla: Steven Senne/ ASSOCIATED PRESS / TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!