Tisdag 25 Jan
Stockholm

Rapstjärnan G-Eazy om ASAP Rockys häktning: "Det är rasism"

G-Eazy och ASAP Rocky
G-Eazy visar sitt stöd för ASAP Rocky. Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Den amerikanska rapstjärnan G-Eazy säger nu sitt om ASAP Rockys fall – han anser att det är rasism. Dessutom får han medhåll av Zara Larsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i maj förra året som den amerikanska rapstjärnan G-Eazy hamnade i ett bråk på en nattklubb i Stockholm. Han häktades, och dagen därpå åtalades och dömdes han till dagsböter och skadestånd. 

Han dömdes för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

Nu visar G-Eazy sitt stöd för rapstjärnan ASAP Rocky som har suttit häktad i Stockholm sedan den 5 juli. ASAP Rocky är misstänkt för en misshandel som ägde rum den 30 juni i Stockholm. ASAP Rocky kommer att sitta häktad fram till den 25 juli, då ska åklagaren ha beslutat om åtal ska väckas mot stjärnan.

G-Eazy, vars riktiga namn är Gerald Earl Gillum, har själv varit i klammeri med den svenska rättvisan. Bildkälla: Stella Pictures.

På Instagram jämför G-Eazy sitt fall med ASAP Rockys.

"Fakta. Det här är den sorgliga sanningen. Skillnaden mellan mig och Rockys behandling och rättsliga process i Sverige får mig att tänka på två koncept som äckligt nog går hand i hand – vitt privilegium och systematisk rasism. Låt oss kalla saker vid dess rätta namn. Han ska inte vara bakom galler just nu. Mitt hjärta går ut till min broder ASAP Rocky och hans team. Vi kämpar för er", skriver han. 

G-Eazy visar sitt stöd. Bildkälla: Instagram/g_eazy

G-Eazys inlägg har över en halv miljon likes och tusentals kommentarer. En av de som håller med G-Eazy är den svenska artisten Zara Larsson, hon kommenterar "Fakta" under stjärnans inlägg. 

Zara Larsson håller med G-Eazy. Bildkälla: Instagram/g_eazy
Håller du med G-Eazy?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela