G-Eazy och ASAP Rocky
G-Eazy visar sitt stöd för ASAP Rocky - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Rapstjärnan G-Eazy om ASAP Rockys häktning: "Det är rasism"

Den amerikanska rapstjärnan G-Eazy säger nu sitt om ASAP Rockys fall – han anser att det är rasism. Dessutom får han medhåll av Zara Larsson.


Det var i maj förra året som den amerikanska rapstjärnan G-Eazy hamnade i ett bråk på en nattklubb i Stockholm. Han häktades, och dagen därpå åtalades och dömdes han till dagsböter och skadestånd. 

Han dömdes för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

Nu visar G-Eazy sitt stöd för rapstjärnan ASAP Rocky som har suttit häktad i Stockholm sedan den 5 juli. ASAP Rocky är misstänkt för en misshandel som ägde rum den 30 juni i Stockholm. ASAP Rocky kommer att sitta häktad fram till den 25 juli, då ska åklagaren ha beslutat om åtal ska väckas mot stjärnan.

G-Eazy, vars riktiga namn är Gerald Earl Gillum, har själv varit i klammeri med den svenska rättvisan. Bildkälla: Stella Pictures.

På Instagram jämför G-Eazy sitt fall med ASAP Rockys.

"Fakta. Det här är den sorgliga sanningen. Skillnaden mellan mig och Rockys behandling och rättsliga process i Sverige får mig att tänka på två koncept som äckligt nog går hand i hand – vitt privilegium och systematisk rasism. Låt oss kalla saker vid dess rätta namn. Han ska inte vara bakom galler just nu. Mitt hjärta går ut till min broder ASAP Rocky och hans team. Vi kämpar för er", skriver han. 

G-Eazy visar sitt stöd. Bildkälla: Instagram/g_eazy

G-Eazys inlägg har över en halv miljon likes och tusentals kommentarer. En av de som håller med G-Eazy är den svenska artisten Zara Larsson, hon kommenterar "Fakta" under stjärnans inlägg. 

Zara Larsson håller med G-Eazy. Bildkälla: Instagram/g_eazy
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med G-Eazy?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

1 timme sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

1 timme sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

1 timme sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

2 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".