Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

ASAP Rocky-fallet: Polisens bilder visar blodiga skadorna

- 25/07/2019, 11:49 -

Nu har förundersökningen släppts i fallet gällande rapstjärnan ASAP Rocky och den misshandel han står åtalad för. Bilderna visar offrets blodiga skador som ska ha uppkommit efter att han blev misshandlad med trasiga flaskor.

Under morgonen stod det klart, den amerikanska rapstjärnan ASAP Rocky, vars riktiga namn är Rakim Meyers, åtalas för misshandel. I förundersökningen framkommer det att den man som blev misshandlad ska ha blivit skuren av glasflaskor.

Bilderna i förundersökningen visar mannen med bland annat flera blodiga skärsår, blåmärken och sprucken läpp. En bild visar offrets hand helt nerblodad, en annan visar flera skärsår på handleden och levrat blod.

Mannen som blev misshandlad
Bilder från polisens förundersökningsprotokoll visar hur mannen blir omhändertagen av ambulanspersonal. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Rättsmedicinalverket anser att skärskadorna ser ut att ha uppkommit efter skarpt våld med "eggvasst föremål såsom trasigt glas eller liknande".
Mannens skador
Mannen fick skador på stora delar av kroppen. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll
Offrets skador
Offret hävdar att de fortsatte att slå honom när han låg ner. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

"Börjar sparka på honom när han ligger på marken"

I förhöret berättar mannen mer om misshandeln. Han säger att han blev slagen av två killar med ölflaskor. Flaskorna krossades på hans huvud. Han ska ha fått slag med flaskorna på huvudet, armarna, bröstet, benen och i ansiktet.

Mannens skador
Mannen har flera skärsår på armarna. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll
ASAP Rocky misshandel
Stillbilder från en videofilm visar delar av misshandeln. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Han berättar att de fortsatte att slå honom även efter att flaskorna hade krossats. Tre personer ska ha sparkat honom och han ska ha fått ett slag i bakhuvudet med en flaska.

Från förhöret med mannen står att läsa: 

"NN berättar att någon annan sedan tar tag i hans krage eller hår och slänger ner honom på marken. Han tror att det är rapparen. NN berättar att efter att han hamnat på marken så kommer tre till fyra fram till honom och börjar sparka på honom när han ligger på marken".

Han berättar vidare i förhöret att han försöker fly men att de inte låter honom komma upp, utan försöker hålla honom kvar på plats med sparkar och puttar.