Ariana Grande kritiseras efter skämt om mördat barn: "Äckligt"

- 31/07/2019, 10:12 -

Artisten Ariana Grande skämtade om den mördade lilla flickan JonBenét Ramsey. Nu rasar Arianas fans mot hennes kommentar.

Det var julen 1996 som den unga skönhetsdrottningen JonBenét Ramsey hittades död i ett litet rum i familjens källare i orten Boulder, Colardo. 

JonBenét hade blivit brutalt mördad, och gärningsmannen har ännu inte hittats. JonBenét blev bara 6 år gammal och det tragiska fallet har fascinerat människor världen över i decennier.

JonBenét hem
JonBenét hittades mördad i sitt hem. Bildkälla: AP Photo/David Zalubowski/TT Bild

Men artisten Ariana Grande, 26, har tagit sin fascination för JonBenét alldeles för långt. I helgen så delade Arianas vän Doug Middlebrook en bild på JonBenét på sin Instagram. Som caption skrev Doug "Ingen har gjort flera tidningsomslag".

Ariana kommenterade då "Jag kan knappt VÄNTA tills det här är din look för Halloween". Därefter svarade Doug att han "redan jobbar på det".

JonBenét
JonBenét blev bara 6 år gammal. Bildkälla: AP Photo/TT Bild

"Elakt och äckligt"

Enligt brittiska Independent så har Ariana möts av brutal kritik från sina fans, och många anser att Arians skämt är "vidrigt".

"Vänta VA?? En liten flicka som blev brutalt mördad, strypt och kvävd kan inte vara någons maskeraddräkt"

"Jag kan inte fatta Ariana Grandes kommentar om JonBenét. Hur kan en vuxen kvinna som vet skillnaden mellan rätt och fel skämta om att ett mördat barn är en Halloween-dräkt?!".

"Hon är ingen karaktär eller kändis. Hon är en liten flicka som blev mördad. Det är elakt och äckligt".

"Att skämta om att ha JonBenét Ramsey som Halloween-kostum är smaklöst och vidrigt".

Instagrambild
Det här var bilden som Doug la ut. Till bilden på JonBenét skrev han att "ingen har gjort flera tidningsomslag". Bildkälla: Twitter/ivanmoratroya

Bad om ursäkt 

Ariana Grande gick sedan ut med en ursäkt och tog bort sin kommentar om JonBenét. 

"Jag raderade det väldigt snabbt och jag förstår nu att det inte alls är kul. Det här var tondövt och jag ber verkligen om ursäkt", skrev Ariana. 

Enligt BuzzFeed så skrev Ariana även en nu borttagen Tweet där hon bland annat tackade sina fans som inte är rädda för att säga ifrån när Ariana gör fel.