Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

ASAP Rocky: "Chockad och rädd för 19-åringen"

- 01/08/2019, 15:15 -

Rättegången mot rapstjärnan ASAP Rocky är nu inne på sin andra dag, och nu har turen kommit till ASAP Rocky själv att berätta om hur han upplevde kvällen då slagsmålet ägde rum.

Idag fortsätter rättegången mot den amerikanska rapstjärnan ASAP Rocky, vars riktiga namn är Rakim Meyers. ASAP Rocky har suttit häktad i Sverige sedan den 5 juli och är åtalad för att ha misshandlat en 19-årig man.

Nu har turen kommit till ASAP Rocky att förhöras i rättegången, och under eftermiddagen fick ASAP Rocky bland annat frågan om varför han tror att den 19-åriga mannen var narkotikapåverkad. 

I förundersökningen finns sms där bland annat ASAP Rockys livvakt skriver till en bekant att det var "några knarkare" som startade bråk med dom den aktuella kvällen.

ASAP Rocky
Stillbilder från en videofilm visar delar av misshandeln. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

– Det var ett antagande, i och med att han gick fram till främlingar och ställde frågor som vi inte kunde svara på. När han interagerade med livvakten visade han ingen rädsla alls. Och så såg hans ögon ut som att han tagit droger, säger ASAP Rocky som svar på åklagarens fråga.

Rocky berättar även att han blev chockad och rädd när 19-åringen ska ha slagit till Rockys livvakt. ASAP Rocky reagerade på att 19-åringen verkade "helt utan rädsla" och att just det var skrämmande.

ASAP Rocky
ASAP Rocky i Stockholms tingsrätt. Bildkälla: Illustration: Anna Harvard/TT Bild

Åklagaren frågar även Rocky om han kände att hans säkerhetsvakt hade kontroll över situationen.

–  I vissa lägen tyckte jag verkligen inte det, och det var det som skrämde oss allra mest, säger ASAP Rocky, uppger Aftonbladet i sin liverapportering.