Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TV4-profilen åtalas för sexuellt övergrepp

- 19/08/2019, 14:26 -

Den kända TV4-profilen åtalas nu för sexuellt övergrepp. Enligt stämningsansökan ska mannen ha tagit offrets könsorgan i sin mun och berört det med sina läppar.

Det var i februari som TV4-profilen greps och anhölls misstänkt för våldtäkt. Efter en kort tid släpptes han och våldtäktsmisstanken avskrevs, men nu åtalas han istället för sexuellt övergrepp, alternativt sexuellt ofredande.Den sexuella handlingen ska ha genomförts genom att TV4-profilen ”tagit tag i målsägandens penis, fört den till sin mun och berört den med sina läppar”.

TV4-profilen
Mannen har synts i ett av TV4:s stora program. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Enligt förundersökningen ska TV4-profilen tillsammans med den person han misstänks ha förgripit sig på och en annan person ha varit på en arbetsrelaterad middag för att därefter fortsätta kvällen i en annan lokal, där det misstänkta övergreppet ska ha skett, skriver Aftonbladet

I samtal med frivården har TV4-profilen beskrivit händelsen som att den uppstod ”som ett resultat av den uppsluppenhet och gränslösa stämning som rådde inom umgänget” i kombination med alkoholpåverkan.

Mannen har ofta synts i ett av TV4:s mest populära program.

Rättegången, som beräknas ta en dag i anspråk, äger rum på fredag. Om han fälls kan TV4-profilen dömas till upp till två års fängelse. 

TV4