Viktor Frisk i Över Atlanten
Viktor Frisk var inte bered på inspelningen av Över Atlanten. - Foto: Skärmdump Kanal 5, Henrik Montgomery/TT

Viktor Frisk om Över Atlanten: "Såldes in som en partyresa"

I kväll är det premiär för Kanal 5:s nya programsatsning Över Atlanten. En av deltagarna Viktor Frisk säger i en intervju med Nyheter24 att han fruktade för sitt liv under inspelningen.


I kväll är det premiär för Kanal 5:s nya program Över Atlanten, där ett antal kändisar kliver ombord på en segelbåt för att segla från Gran Canaria till Västindien. En av deltagarna är profilen Viktor Frisk, 24, och han säger till Nyheter24 att han knappt visste vad programmet innebar när kamerorna hade börjat rulla.

– Jag fattade inte riktigt vad Över Atlanten var för något. Jag hade en extremt intensiv jobbperiod just då och när jag fick förfrågan så sålde Kanal in det som att vi skulle få se delfiner, att det kommer vara tropisk stämning och att vi skulle få äta Markus Aujalays goda mat varje dag. Det blev insålt som en partyresa över Atlanten, säger Viktor Frisk till Nyheter24.

Till slut förstod influencern att det inte riktigt var så "festligt" som han först trodde. Programmet var enligt Frisk en intensiv upplevelse som satte honom på prov.

– Jag hade nog en speciell känsloresa med mig själv, för man fick verkligen gå igenom sitt liv många gånger om. Men det kanske var bra, jag vet inte, säger Frisk.

"Är det här det sista jag gör?"

Under färden åkte deltagarna igenom en läskig storm, där kraftiga vindar, som mätte cirka 26 meter per sekund, ställde till det för kändis-besättningen. Där och fruktade Frisk för hans liv.

– Det slog ner blixtrar överallt och man hade lite dödsångest. Då tänkte jag: ”Är det här det sista jag gör?”, säger han.

Viktor Frisk hade en tufff upplevelser under inspelningen av Över Atlanten. Bildkälla: Viktor Frisk/Instagram

Blev ni trötta på varandra någon gång under resan?

– Vi blev inte så trötta på varandra, man blev väldigt sammansvetsade som gäng. Man insåg att vi var mitt ute på Atlanten, vi måste hålla ihop annars kommer det här inte gå. Det var någon gång som Peter (Magnusson) hade lagt sig i Agnetas (Sjödin) säng och det blev lite kalabalik.

Varför la sig Peter i Agnetas säng?

– Det låg så mycket saker i Peters säng, bland annat en massa gitarrer. Då sa Peter att han skulle gå och lägga sig i Agnetas säng, haha. Sen vaknar jag upp av ett gallskrik, det var roligt haha. Nu i efterhand kan man bara garva åt det här.

Vem klickade du bäst med?

Anna Lindberg kom jag extremt nära, men även Peter, för vi jobbade i lag. Man satt och prata och prata – vad skulle man göra? Alla skulle ju hålla sig vakna och då pratade man om livet, kärleken, hat och skilsmässor. Jag vet allt om de där två, men de vet förmodligen allt om mig också.

Kändisarna sätts på prov i det nya programmet Över Atlanten. Bildkälla: Skärmdump/Kanal 5

Se klippet ovan när Viktor Frisk pratar om Över Atlanten med Nyheter24!

Över Atlanten har premiär ikväll klockan 21.00 på Kanal 5 och Dplay.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du titta på Över Atlanten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".