Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk skådespelare åtalas för sexbrott mot tonårsflicka i USA

- 21/08/2019, 07:17 -

Den svenske kände skådespelare, som greps på ett hotell i Florida i somras, åtalas nu på tre punkter för sex mot minderårig – han åtalas också för att ha kontaktat flickan via nätet.

Det var i juli nu under sommaren som en svensk skådespelare i 40-årsåldern greps på ett hotellrum i Florida i USA, misstänkt för att ha haft sex med en minderårig flicka.

Nu har mannen åtalats för fyra brottspunkter. Dels åtalas mannen för att via nätet ha kontaktat flickan, dels åtalas han för tre fall av sexuellt umgänge med minderårig. 

Mannen ska ha erkänt brottet för polisen, och har i tidiga förhör berättat att han visste att det var olagligt att ha sex med en flicka under 18 år i den aktuella delstaten – men att han tog "chansen" eftersom han anser att de älskar varandra.

Enligt Aftonbladet ska mannen upp i rätten den 17 september. 

Skådespelaren i Florida
Skådespelaren i Florida har suttit i häkte i flera veckor.

Hittade kondomer 

När skådespelaren greps på ett motellrum så beslagtog polisen flera av hans tillhörigheter. Enligt Expressen rör det sig bland annat om telefoner, Ipad, bilder och kondomer. De ska även ha hittat ett graviditetstest i en resväska.

I ett tidigt förhör med polisen berättade skådespelaren att han hade pratat med flickan över Instagram, FaceTime och vanliga sms. Han sa även att han flugit till USA två gånger för att vara med flickan.

Skådespelaren i Florida
Enligt åtalet ska mannen ha pressat flickan till samlag.

Han berättade att de i juli hade samlag för första gången. Enligt polisrapporten hade de samlag fyra gånger.

Det som skådespelaren sedan berättar är obehaglig läsning.

“Han säger att de försökte ha sex igen precis innan polisen kom men att det “inte funkade”. När jag frågade vad han menade med det säger han att hon är oskuld så det gjorde ont”, står det att läsa i polisrapporten.

Det straffet kan skådespelaren få

Maxstraffet för var och ett av de brott skådespelaren åtalas för är 15 år i fängelse per brott. Skulle han dömas på samtliga punkter och utdelas maxstraffet har han alltså 60 år att vänta bakom lås och bom.

Här kan du läsa allt om den åtalade mannen