Nu görs en ny The Matrix film – med Keanu Reeves som Neo

- 21/08/2019, 12:18

Är du en av de som älskar den fantastiska kult-trilogin "The Matrix"? Då har vi några riktigt glada nyheter. Det kommer nämligen en fjärde film – med Keanu Reeves i sin huvudroll som Neo och Carrie Anne-Moss i sin, som Trinity.

Vad har Keanu Reeves, Carrie Anne-Moss och Laurence Fishburn gemensamt?

Om du svarade The Matrix, så svarade du rätt. 

Den första filmen i den ikoniska filmtrilogin såg dagens ljus redan 1999. Och nu, hela 20 år senare, går Warner Bros ut med att det kommer en fjärde film. 

Det absolut bästa med det hela är att både Neo (Keanu Reeves) och Trinity (Carrie Anne Moss) kommer tillbaka som huvudroller i filmen. 

Ryktet: Inspelningen börjar redan nästa år

Keanu Reeves
Keanu Reeves kommer att spela Neo i den fjärde The Matrix filmen. Foto: Mark Von Holden/AP

Förutom Keanu och Carrie Ann kommer även regissören och manusförfattaren Lana Wachowski, som regisserade och skrev de tre andra filmerna tillsammans med sin syster Lilly Wachowski, tillbaka för att arbeta på den fjärde filmen. 

Carrie Anne-Moss
Carrie Anne-Moss är tillbaka som Trinity i den kommande The Matrix filmen. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Om du är taggad på att se filmen får du vänta ett tag, den har nämligen inte börjat spelas in än. Men enligt tidningen Variety tros filminspelningen sätta igång nästa år. 

Vad gäller handlingen, så håller produktionen allt väldigt hemligt i nuläget.  

Den ikoniska skjutscenen när Keaunu Reeves går ner i brygga för att ducka ett kulregn i slow motion är en av filmhistoriens kanske mest ikoniska scener. Här är andra ikoniska scener från kända filmer som du garanterat minns.

Har du sett någon av The Matrix filmerna?