Meghan Markle och prins Harry
Meghan Markle och prins Harry anställer bara kvinnor! - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Meghan Markle och prins Harry historiska – anställer bara kvinnor

Meghan Markle och prins Harry går nu till historien som de första i kungahuset som bara anställer kvinnor på de mest seniora tjänsterna.


Den 19 maj 2018 gifte sig skådespelerskan Meghan Markle, 38, med prins Harry, 34. Meghan blev då hertiginna av Sussex och är nu en fullvärdig medlem av det brittiska kungahuset.

Under sin tid vid Harrys sida har Meghan alltid jobbat hårt, och även under sin graviditet syntes hon ute på officiella uppdrag som representant för kungahuset. Men hur magiska Meghan och Harry än är så behöver de självklart en hjälpande hand då och då...

Den 6 maj 2019 föddes Meghan och Harrys son Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Bildkälla: Stella Pictures.

Anställer bara kvinnor

Och Harry och Meghan vet att ta hjälp av det allra bästa folket på marknaden. Enligt Daily Mail så är paret nu de första kungligheterna som har ett helt team på den seniora sidan som bara består av kvinnor. 

Nyligen anställde de den tidigare EU-ambassadören Fiona Mcilwham. Hon kommer att fungera som parets högra hand. Fiona är även den yngsta brittiska ambassadören någonsin, då hon fick ett jobb i Albanien år 2009 som 35-åring.

Prins Harry och Meghan Markle anställer bara kvinnor. Bildkälla: Stella Pictures.

Enligt Daily Mail så kommer Fiona att börja jobba för Harry och Meghan nästa månad, och hennes roll som parets privata sekreterare och chef över resten av personalen räknas som den mest seniora tjänsten. 

Att de anställt Fiona betyder nu att Harry och Meghan – som beskriver sig själva som feminister – har valt att bara anställa kvinnor. 

Heather Wong är sekreterare för paret, och Sara Latham heter kvinnan som är kommunikationsansvarig. De har även två kvinnor anställda som presstalespersoner och resten av alla på kontoret är även de kvinnor. 

En man jobbar på kontoret och det är han som är ansvarig över parets sociala medier, skriver Daily Mail.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.