Därför löser ingen getingproblemet i Love Island

För de som följt Love Island Sverige och Love island UK så är det ingenting nytt att programmets deltagare konstant får springa ifrån ilskna getingar – men varför löser ingen problemet?


Love Island Sverige är dejtingprogrammet där deltagarna måste vinna både publikens och sin potentiella partners hjärta. Kärlekstörstande singlar samlas för att dejta i en oemotståndlig paradismiljö – alla med hopp om att träffa den rätta.

Årets säsong är i full gång och redan har deltagare åkt ut och nya bombnedslag har kommit in. Känslor spirar och svartsjuka uppstår. 

I årets säsong är det en del som är helt nytt  för programmet, men en sak som traditionsmässigt sitter kvar – det är getingarna. 

Både i Love Island UK som spelas in i Spanien och Love Island Sverige som spelas in i Grekland så härjas villorna år efter år av ilskna getingar som gör livet surt för de kärlekskranka deltagarna. 

Flera personer har blivit stuckna varav några tvingats uppsöka sjukhus.

Nyheter24 kontaktade produktionen för att fråga varför de inte löser getingproblemet. 

Getingbo. Bildkälla: Janerik Henriksson / TT

– Getingarna finns på hela ön Korfu, och vi har efter fjolåret vidtagit flera åtgärder för att minska antalet runt villan. Det handlar bland annat om besprutning av området vilket skett inför årets säsong, men också att vara extra noggranna med att inte lämna något framme som lockar getingarna., berättar David Lillemägi, exklusiv producent.  

– Det går dock inte att hålla getingarna helt borta och risken för att bli stucken finns såklart. Alla har fått information om detta, och sjukvårdspersonal finns självklart på plats. I regel är det inte farligt men alla säkerhetsåtgärder finns på plats, tillägger han. 

Så ja, produktionen kämpar för att få bort getingarna. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!