Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”Let's Dance”-profilen väljer att berätta: "Jag är hiv-positiv"

- 03/09/2019, 12:02 -

Stella Pictures / Stella Pictures

”Let's dance”-profilen Tobias Karlsson, 42, är hiv-positiv. Det är i en intervju med QX som dansaren väljer att berätta.

Tobias Karlsson, 42, har genom åren gjort stor succé hos den svenska publiken. Utöver att ha briljerat med sin dans i Let's Dance har han även varit domare i Talang samt medverkat i fler dansprogram och "Fångarna på fortet". Men under de senaste åren har Tobias gått omkring och burit på en hemlighet. En hemlighet han valde att berätta tidigare denna vecka. 

Tobias Karlsson
Tobias är en av programmets mest framstående dansare. Bildkälla: Stella Pictures

Nämligen att han är hiv-positiv. 

För QX berättar han hur han våren 2016 började känna att någonting var konstigt. Hur han trots svettningar på nätterna ändå sköt på att gå och kolla upp det hos en läkare. Till sist tog han steget och begav sig till en mottagning för göra ett hiv-test.

– Sen gick jag in till sköterskan och tog ett sånt där 20 minuters-test. Och när resultatet kommer så säger hon plötsligt ”oj, det här ser inte bra ut”. Hon hade jobbat där i många år och aldrig fått ett positivt resultat. Och det här testet är ju 99 procent säkert. Där och då stannade världen för mig, berättar han

Han berättar för QX att han inte ännu vet vem som smittat honom. 

– Det känns inte viktigt. Jag tror inte han visste om att han hade det. Men eftersom jag fick skriva ner namn på de killar jag träffat innan så att de kunde informeras och testas lär han ju veta om det nu. Men det känns inte viktigt för mig att veta vem det var.

Det hela kom som en chock för Tobias och han berättar att han bara minns att det blev svart. Men sedan har han bestämt sig för att tänka positivt och blicka framåt. 

Tobias Karlsson
Tobias Karlsson. Bildkälla: Stella Pictures

– Jag mår så sjukt bra. Och jag känner mig grymt jävla stark, därför orkar jag göra det här. Och det låter kanske konstigt men jag har ju hellre hiv än diabetes. Jag känner att jag i dag, har blivit ett bättre jag än för tre år sedan. Det är sånt jävlar anamma i mig efter allt jag gått igenom med mobbing, sexualiteten – och så hiv.

Tobias Karlsson är just nu aktuell med sin bok ”Inte alltid en dans på rosor” som släpps den 5 september. Boken handlar bland annat just om dansarens liv som hiv-positiv.

Läs intervjun i sin helhet här.