Lördag 25 Sep
Stockholm

Jon Henrik Fjällgren allvarligt skadad: "Den hade gått av"

Jon Henrik Fjällgren, allvarligt skadad, på fångarna på fortet
Jon Henrik Fjällgren skadad under inspelningen av “Fångarna på fortet”. Foto: Claudio Bresciani / TT / Shutterstock

Inspelningen av kvällens "Fångarna på fortet" bjöd minst sagt på dramatik. Deltagaren Jon Henrik Fjällgren gjorde sig rejält illa under ett tävlingsmoment och inspelningen fick avbrytas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var på klassiska Fort Boyard som händelsen inträffade. Den jojkande samen Jon Henrik Fjällgren skadade sig såpass allvarligt under inspelningen av "Fångarna på fortet" – att programmet fick avbrytas. 

"Jag fattade inte att den hade gått av"

Under tävlingsmomentet där deltagare ska springa på ett rullband och lägga bollar i en korg så tappade artisten fotfästet och ramlade så illa att foten vred sig.

– Jag fattade inte att den hade gått av, jag har ganska hög smärtgräns så jag förstod inte förrän jag såg att den var sne, säger han till Expressen.

Kritisk mot säkerheten i programmet

Fjällgren bars ut på bår och skeppades iväg med båt till närmsta sjukhus. Retrospektivt så ser han kritiskt på programmets säkerhetsrutiner, där han anser att det borde funnits mer hjälp på fortet.

– Jag tycker att de borde ha bättre hjälp när det väl sker någonting, så att man kan ta sig därifrån lättare eller att man får hjälp på plats, säger han enligt Expressen.

Fångarna på fortet visas på TV4 ikväll klockan 20.00

Läs även: Därför är Glenn Hysén blåslagen i "Fångarna på fortet"

Har du skadat foten?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela