Hans Ingemansson är död
Musikern och manusförfattaren Hans Ingemansson är död. - Foto: Pontus Lundahl/TT, Henrik Montgomery/TT Bild

"Solsidan"-profilen Hans Ingemansson död – sörjs av Felix Herngren

Manusförfattaren och regissören Hans Ingemansson har dött. Under sitt långa yrkesliv låg han bakom succéer som "Solsidan", "Bonusfamiljen" och ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Nu skriver hans kollega Felix Herngren om sorgen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Musikern, komikern och manusförfattaren Hans Ingemansson har dött. Ingemansson spelade under 1990-talet piano i bandet The Creeps, men i mitten av 2000-talet satsade han istället på en karriär inom tv och film. 

Han har i många år arbetat med Felix Herngren, och Hans var bland annat den som skrev och regisserade sketcherna om den fiktiva karaktären Dan Bäckman.

Ingemansson har även regisserat flera avsnitt av "Solsidan" och låg dessutom bakom manuset till SVT:s hyllade "Bonusfamiljen". 

Hans Ingemansson, skådespelarna Iwar Wiklander, David Wiberg och Shima Niavarani. Felix Herngren, skådespelaren Robert Gustafsson och Måns Herngren. Här under pressdagen för "Hundraettåringen som smet från notan och försvann" år 2016. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Tillsammans med Felix Herngren skrev Hans även manus till ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” och uppföljaren ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann".

På Instagram skriver Felix nu om sorgen efter Hans.

"Min käre, finaste Hasse. Så mycket hade aldrig blivit roligt om inte du varit med. ”Don’t go away” som du sjöng i det första jag nånsin regisserade, och nu är det det enda som ekar i min skalle", skriver Felix.

Hans Ingemansson blev 54 år gammal.

/