Isabella Löwengrip granskas
Isabella Löwengrip granskas av Expressen. Själv vägrar hon kommentera uppgifterna. - Foto: D/TT Bild, Stella Pictures.

Attacken mot Isabella Löwengrip efter bluffen: "Hon hånar er"

Under gårdagen landade tidningen Expressens stora granskning av Isabella Löwengrip. Den visade både fejkade siffror och bluffstatistik. Men Isabella själv vägrar kommentera uppgifterna – och nu strömmar frågorna in på hennes Instagram.


Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 28, har ett mål – att bli världens mäktigaste kvinna. Men kanske grusas hennes drömmar en aning efter att tidningen Expressen under gårdagen publicerade en stor granskning av hennes bluffsiffror. 

Redan i december förra året så avslöjade Bloggbevakning hur Isabella har ljugit om sin statistik. Hon hävdade att hon hade 1,5 miljoner unika besökare i veckan – i själva verket var den riktiga siffran 260 000 unika besökare i veckan

Det framkom även nya uppgifter i Expressens granskning. Flera samarbetspartners uttryckte sitt missnöje, och en företagsledare berättade även om ett möte med Isabellas bolag. Under mötet hade bolaget fejkat sina siffror.

– Alla som var där reagerade, berättade företagsledaren för Expressen.

Isabella Löwengrip har bluffat om sin statistik. Hon har avböjt att kommentera uppgifterna, skriver Expressen. Bildkälla: Stella Pictures.

Kan vara brottsligt

I mars 2018 gick Isabella Löwengrip – via Nordich Tech House – in som delägare i det börsnoterade Nextcell Pharma. I ett pressmeddelande skrev Isabella då att hon "når ut till 400 000 småbarnsföräldrar i veckan". Det fick Nextcell Pharmas aktie att stiga 20 procent.

Enligt branschkunniga som Expressen har pratat med så är siffran om småbarnsföräldrarna orimligt hög. Och det är inte det enda problemet. Johanna Kull är sparekonom på Avanza och för Expressen förklarar hon reglerna för börsnoterade bolag.

– Ett noterat bolag ska lämna korrekt information och får inte medvetet lämna vilseledande uppgifter. I värsta fall riskerar det att vara marknadsmanipulation där man påverkar aktiekursen på ett otillbörligt sätt, säger Kull till Expressen.

Marknadsmanipulation kan leda till böter från Finansinspektionen, men om det leder till åtal i allmän domstol är maxstraffet två år i fängelse, något du kan läsa mer om på Lagen och Finansinspektionen.

Isabella Löwengrips samarbete med Bubbleroom ifrågasätts nu i hennes kommentarsfält. Bildkälla: Stella Pictures.

"Pinsamt"

Isabella själv har valt att inte bemöta de uppgifterna som framkommer i Expressens granskning. Men nu fylls kommentarsfältet på Isabellas Instagram av frågor och påhopp mot profilen. Även Isabellas samarbete med klädföretaget Bubbleroom ifrågasätts.

Under en bild från ett morgonmöte där Isabella deltog så skriver en person: “Möte lär behövas idag efter Expressens granskning”

Andra kommentarer lyder:

“Såg artikeln i Expressen. Pinsamt”

“Hon hånar er med sin bluff”

“Pinsamt och bra av Expressen att avslöja dig som den bluff du är!”

“Håller skenet uppe”

“Vilken bluff hon är”

“Kommer aldrig handla på Bubbleroom igen…”

En person taggar Bubbleroom i sin fråga och skriver “Hur ser ni på Expressens granskning av Isabella?”.

Hur det hela slutar – ja, det återstår att se.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nas kommer till Sverige

1 timme sedan

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

1 timme sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

3 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

3 timmar sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

3 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

idag 13:44
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.