Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Idol-deltagaren Gottfrid Krantz – här är fem saker du vill veta

- 26/09/2019, 16:49

Gottfrid Krantz är en av årets tolv finalister i Idol 2019. Men vad vet vi egentligen om honom? Nyheter24 har tagit fram allt du vill veta!

Idol 2019 är i full gång och nu ska tolv deltagare slåss om segern. Finalerna kickar igång nu på fredag och en av finalisterna är Gottfrid Krantz, 24, från Härnösand. Under programmets gång så har han stuckit ut mycket på grund av hans dancemoves och scennärvaro.

Samtidigt säger han i en intervju med Nyheter24 att "det känns konstigt" att ha kommit till final, men menar på att det kommer bli en rolig upplevelse. Vi har listat fem saker du vill veta om Gottfrid!

Längd

När man ser personer i tv-rutan så kan det vara svårt att bedöma hur långa de är. Så därför frågade vi Gottfrid hur lång han är. Svaret? 173 centimeter.

Favoritartist/band

Tittar man på Gottfrid så kan man nog gissa sig till att han är en riktig rock'n roller. När vi frågar honom om hans favoritartist-  och band, så svarar han Aerosmith och Elvis

Elvis
Elvis är en av Gottfrids favoritartister. Bildkälla: AP / TT

Dold talang

Han kan skälla som en hund, men det kan väl alla tänker du? Jo, fast Gottfrids hundskall låter helt sjukt likt. Kolla på klippet ovan och lyssna!

Helst fastna i hissen med

Komikern Johan Glans skulle Gottfridd helst fastna i en hiss med. Med dessa två färgglada profiler så lär ju en hel del magi skapas! 

Kärleksliv

Gottfrid har ingen riktig kändiscrush, för han säger att "jag är så dålig på kändisar". Han har däremot en flickvän hemma som han beskriver som "underbar". 

Se klippet ovan!

Idol
Alla Idol-finalister 2019. Bildkälla: Karin Wesslén / TT

Idol sänds i TV4 varje fredag klockan 20.00!