Söndag 5 Dec
Stockholm

Anna Book trakasserad av gymnasielever – har kontaktat polisen

Anna Book
Anna Book. Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild

Anna Book har nyligen fått utstå en hatattack från flera elever på en gymnasieskola. Eleverna hade en tävling där man fick poäng om man blev blockerad av Anna Book på Instagram. Det hela slutade med en hatstorm mot artisten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Artisten Anna Book har minst sagt haft en tuff period. På hennes Instagram har det strömmat in taskiga kommentarer från ungdomar, något som visat sig vara en orkestrerad attack. 

– Jag har mått dåligt och tvingats ställa in och boka om sådant jag hade planerat, säger Anna Book till Aftonbladet.

Blev kallad slyna 

Elevkåren på Karolinska gymnasiet i Örebro anordnade förra veckan en tävling som kallas "poängjakten". I tävlingen fick man poäng genom att utföra olika uppdrag, varav ett involverade Anna Book. 

Målet var att bli blockerad av artisten på Instagram, något som snabbt gick överstyr. Enligt Anna blev hon kallad både "hora" och "slyna".  Även hennes barn ska ha kommenterats på ett negativt sätt. 

– Jag förstod ju att det var ett gäng ungdomar som på något sätt hade gaddat ihop sig för att försöka provocera mig på något sätt. Men sen när jag fick veta vad det verkligen handlade om, det var då jag började må dåligt, säger Anna Book till Nöjesbladet.

Varit i kontakt med föräldrar 

Till en början försökte Anna Book ignorera kommentarerna, men det blev allt svårare. 

Efter ett tag bestämde hon sig istället för att lägga upp skärdumpar av hatet på sin Instastory. Därefter hörde hon av sig till föräldrar till flera elever, samt ledningen på Karolinska gymnasiet och polisen. 

Än så länge har hon dock valt att inte polisanmäla någon. 

Skolan tar avstånd 

Åke Johansson, rektor på Karolinska gymnasiet, tar starkt avstånd från händelsen. Han påpekar även att poängjakten inte är något som arrangeras av själva skolan, skriver Aftonbladet.

Läs även: Anna Books raseri efter porrattacken: "Äckligt vider"

Kommentera
Kopiera länk
Dela