Ilska efter bilden på Therese Lindgren: "Allt känns skit"

- 30/09/2019, 17:10 -

Therese Lindgren är en av de som syns i Arbetsförmedlingens nya kampanj vars syfte är att göra plats i yrkeslivet för de med funktionsvariationer. Men bilden, där Therese sitter i en rullstol, får nu kritik.

Influencerprofilen Therese Lindgren, 32, är en av många kända svenskar som är med i Arbetsförmedlingens nya reklam. Syftet med kampanjen tycks vara att väcka frågan om någon med en funktionsnedsättning verkligen har samma möjligheter att lyckas inom sitt drömjobb.

Andra kända svenskar som figurerar i kampanjen är bland annat tidningsdrottningen Amelia Adamo, artisten Adam Tensta och vd:n Helénè Barnekow. Men det är just bilden med Therese som just nu väcker heta känslor – detta då den kvinna som modellade för kampanjen nu väljer att berätta sin version av det som hände bakom kulisserna. 

Therese Lindgren
Therese Lindgren. Bildkälla: Stella Pictures.

Natalie Chanise Eriksson, 22, föddes med en fysisk CP-skada. Natalie stod modell för Arbetsförmedlingens kampanj, och hon var medveten om att hennes kropp skulle användas till till bilderna. Hon hade även koll på att hennes huvud skulle bli utbytt mot Therese Lindgrens.

"Jag visste som sagt att de skulle byta huvud. Men att skriva ”Hade hon blivit en mäktig Influencer?", skriver Natalie frågande i ett inlägg på sin Facebook. Något som hon framförallt reagerar på då hon redan är en influencer.

Therese Lindgrens huvud på Natalies kropp
Therese Lindgrens huvud på Natalies kropp. Bildkälla: Arbetsförmedlingen/Gör Plats

"Gjorde allt för att förvärra min CP"

Hon berättar även att hon blev tvingad till att göra saker med sin vänstra hand som är den mest "skadade" delen i hennes kropp.

"Mina ben skulle peka utåt vilket de aldrig gör. Fotografen gjorde allt för att förvärra min CP", skriver hon vidare.

Natalie
Natalie är själv influencer och på Instagram hittar du henne här. Bildkälla: Instagram/natalieerikssonss

Men det som har sårat Natalie allra mest är texten till kampanjen.

"Det värsta är texten. Jag känner mig utskämd inför hela Sverige. Vad sänder jag för signaler till andra tjejer när det står så? Just nu känns allt skit", skriver Natalie.

Här kan du läsa Natalies inlägg i sin helhet.